İçel
Ana Sayfa Gündem, Tarsus 18 Mart 2024 16 Görüntüleme

Atatürk’ün Tarsus’a Gelişinin 101. Yıl Dönümü Coşkuyla Kutlandı

Tarsus, 17 Mart’ta büyük bir coşkuyla Atatürk’ün Tarsus’a gelişinin 101. yıl dönümünü kutladı. Kutlamalar, Tarsus Tren Garı’nda başladı ve şehrin dört bir yanına yayıldı.

Saat 09.00’da, temsili olarak Atatürk’ün Tarsus’a geldiği Tren Garı’ndaki trenden, Muharip Gaziler ve Kuvayi Milliye üyeleri tarafından Atatürk’ün fotoğrafı indirildi. Tarsus Kaymakamı Mehmet Ali AKYÜZ, Garnizon Komutanı Yzb. Volkan GÖÇMEZ, Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk BOZDOĞAN, protokol üyeleri, kurum amirleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar, temsili karşılamada bulunarak Muharip Gazilere ve Kuvayi Milliyecilere çiçekler verdiler.

Gar karşılamasının ardından, Tarsus Belediye Bandosu eşliğinde Cumhuriyet Meydanı’na kortej yürüyüşü yapıldı. Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı önünde çelenk sunuldu ve saygı duruşunda bulunuldu. İstiklal Marşı’nın ardından, günün anlam ve önemi hakkında şiirler okundu. Tarsus Halk Eğitim Merkezi Folklor ekibi de halk oyunu sergileyerek töreni renklendirdi.

Tarsus’un bu anlamlı gününde, Atatürk’ün izinde yürümek ve onun ilkelerini yaşatmak için bir araya gelen vatandaşlar, bir kez daha büyük bir birlik ve beraberlik duygusuyla bir araya geldiler.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster