İçel
Ana Sayfa Gündem, Son Dakika, Spor, Yaşam 8 Ekim 2022 232 Görüntüleme

AMPUTE FUTBOL MİLLİ TAKIMI ,DÜNYA KUPASI’NDA FİNALE YÜKSELDİ

AMPUTE FUTBOL MİLLİ TAKIMI ,DÜNYA KUPASI YARI FİNALİNDE ÖZBEKİSTAN’ I  1-0 MAĞLUP EDEREK FİNALE YÜKSELDİ.

Türkiye Futbol Federasyonunun ev sahipliğinde İstanbul’da düzenlenen 2022 Ampute Dünya Kupasında Türkiye, yarı finalde Özbekistan ile karşılaştı.

Vodafone Park’ta oynanan karşılaşmada Ay-Yıldızlılar henüz 43’üncü saniyede Ömer Güleryüz’ ün golüyle öne geçti ve ilk yarı bu skorla sona erdi.

 

İkinci yarının hemen başında Özbekistan’ın kurduğu baskıyı kırmayı başaran milliler, Ömer ve Rahmi ile girdiği pozisyonları değerlendiremese de karşılaşmadan 1-0′ lık galibiyetle ayrılmayı başardı.

 

RAKİP ANGOLA

Türkiye’nin Dünya Kupası’ndaki rakibi ise Angola oldu. Angola, yarı finalin diğer ayağında Haiti’yi 4-2’lik skorla mağlup etmeyi başardı. Türkiye daha önce 2018 Ampute Dünya Kupasında Angola ile finalde karşı karşıya gelmiş, penaltı atışları sonrasında rakibine mağlup olmuştu.

Türkiye ile Angola, 9 Ekim Pazar günü saat 20.00’de Nef Stadyumunda karşı karşıya gelecek.

 

OSMAN ÇAKMAK: ANGOLA’DAN BİR ALACAĞIMIZ VAR

Yarı final müsabakasının ardından Ampute Milli Takım Teknik Direktörü Osman Çakmak, yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulundu. 2018 Dünya Kupası finalinde Angola’ya mağlup olduklarını hatırlatan Osman Çakmak, “Yarım kalan bir işimiz var. Onu tamamlayacağız. Biz güzel projeler yaptık. Bugün, bu çocuklar ilk dakikadan son dakikaya kadar çok iyi konsantre oldu. Nef Stadyumunda Angola’dan bir alacağımız var. Müzemizde sadece eksik olarak Dünya Kupası var. 85 milyonu, Nef Stadyumu’na ve televizyon başına bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Ay-yıldızlı futbolcular, maç bitiminde büyük sevinç yaşadı. Futbolcular, tribüne giderek sevinçlerini taraftarlarla paylaştı.

Diğer yarı finalde Haiti’yi 4-2 yenen Angola da adını finale yazdırdı.Ampute Futbol Milli Takımı ile Angola arasındaki final maçı 9 Ekim Pazar günü Nef Stadı’nda yapılacak.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster