Ana Sayfa Gündem, Kültür 25 Eylül 2023 74 Görüntüleme

ALİ HAMZA PEHLİVAN’IN KATILIMIYLA ‘MERSİN AİLE ÇALIŞTAYI’ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan ve eşi Yıldız Pehlivan hanımefendinin katılımıyla, Mersin Valiliği himayesinde, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü koordinasyonunda ‘Mersin Aile Çalıştayı’ gerçekleştirildi
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımızın gerçekleştirmekte olduğu çalışma ve faaliyetle kapsamında; ülkemizdeki sosyal sorunların tespiti ve çözümü ile ailenin korunması, güçlendirilmesi ve sosyal refahının artırılması yönündeki çalışmalara katkıda bulunulması amacıyla üniversiteler, sivil toplum kuruluşları, kamu kurum ve kuruluşlarının görüşlerinin derlendiği Mersin Aile Çalıştayında; “Aile, Eşitlik ve Adalet”, “Aile, Sosyal Kalkınma ve Refah”, “Aile, Hayat Boyu Gelişim ve Öğrenme”, “Aile, Çevre ve İklim”, “Aile, Teknoloji ve Dijitalleşme”, “Aile Odaklı Sosyal Hizmetler” konuları ele alındı.
Çalıştayda bir konuşma gerçekleştiren Vali Pehlivan;
“Bugün Mersin İlimizde Aile Çalıştayı gerçekleştiriyoruz. Ülkemiz genelinde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız tarafından bu konudaki çalışmaların genel koordinasyonu sağlamış durumda. İlimizde de Mersin Valiliğimizin himayesinde Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğümüz koordinasyonunda gerekli çalışma grupları teşekkül ettirildi.
Aile konusu; yarınlarımız için, toplumumuzun geleceği için, ülkemizin geleceği ve dünyamızın geleceği için çok önemli bir konudur. Aile ayakta ise toplum ayaktadır. Aile ayakta ise ülke ayaktadır. Aile ayakta ise dünya ayaktadır.
Ailenin özünde sevgi varsa, saygı varsa, sadakat varsa, sabır varsa, hoşgörü varsa; aile bireyleri arasında birbirinin hukukuna saygı ve yardımlaşma, dayanışma anlayışı hakimse aile müessesesi çok daha dirayetli olacaktır. Ailenin desteklenmesi elbette ki devletimize, devletimizin sorumlu birimlerine düşmektedir. Sivil toplum teşkilatlarına düşmektedir. Toplumumuzun her kesimine düşmektedir.
Ailenin çevreyle uyumu, çağın gerektirdiği teknolojiyi, dijitalleşme ve benzeri konularla ilgili iletişim düzeyi ve bunun yönetilmesi de Bakanlığımız tarafından takip edilen hususlar arasında yer almaktadır. Bu ve benzeri konuların hepsi üzerinde çalışmak, kafa yormak ve bunların tatbik edilmesi önem arz etmektedir. Bugün olduğu gibi çalıştaylar tanzim ederek ve nihayetinde ülkemiz genelinde tertiplenecek olan şuralar neticesinde ihtiyaç duyulan alanlarda gerekli yasal düzenlemeler de yapılacaktır.
Gerek Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğümüz gerekse diğer bütün birimlerimizin marifetiyle ailelerimizin yanında, yakınında olmaya, çocuklarımızı, gençlerimizi en iyi şekilde, bilinçli bir şekilde yetiştirme yönünde gayret sarf etmeye devam edeceğiz.
Cumhuriyetimizin 100. yılındayız. Sayın Cumhurbaşkanımızın ifadeleriyle Türkiye Yüzyılına adım atmak üzereyiz. Yeni yüzyıla adım atarken, güçlü aile yapısıyla hareket ettiğimizde bu yüzyıl gerçekten bizim yüzyılımız olacaktır.
100 yıl önce Kurtuluş Savaşı döneminde Gazi Mustafa Kemal Atatürk öncülüğünde yaşlısıyla, kadınıyla, erkeğiyle, genciyle ve çocuğuyla bu millet cephelere koştu, zorluklar içerisinde topyekûn mücadele etti. Ailelerde var olan o manevi zenginlik, manevi güç topluma yansıdı. Millete yansıdı. Yedi düvele karşı başarılar kazanıldı ve Cumhuriyet ilan edildi. Bu ruhun arkasında daha nice yüzyıllar var, bin yıllar var. Sağlam aile yapısı sayesinde sağlam toplum ve milletler oluşuyor. Biz bunu yaşamış, tecrübe etmiş bir milletiz. İnşallah 2. yüzyılımızda da aile yapımızı daha da güçlendirerek ve bu konudaki anlayışımızı toplumumuzun her kesimine yansıtarak, üreterek, çalışarak güçlü yarınları hep birlikte kucaklayacağız.” dedi.
Çalıştayın son oturumunda, çalışma guruplarının tespit, görüş ve önerileri doğrultusunda hazırlanan sonuç bildirisi Doç. Dr. Ayşe Alican Şen tarafından okundu.
Çalıştayda; Vali Yardımcısı Kadir Okatan, Toroslar Kaymakamı İbrahim Çenet, Mersin Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Veysel Topkaya, Toroslar Belediye Başkan Yardımcısı Şeyda Gülden ve ilgili kurum ve kuruluşlardan, STK’lardan çok sayıda katılımcı yer aldı.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster