Ana Sayfa Gündem, Spor, Tarsus 6 Ocak 2024 46 Görüntüleme

ALİ HAMZA PEHLİVAN’IN HİMAYESİNDE İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ İLE GENÇLİK VE SPOR İL MÜDÜRLÜĞÜ ARASINDA PROTOKOL İMZALANDI

Vali Ali Hamza Pehlivan, Mersin Valiliği himayelerinde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün, İlimizde inşaatları tamamlanmış olup hizmete açılacak olan Yenişehir Gençlik Merkezi, Silifke Gençlik Merkezi, Tarsus Gençlik Merkezi, Toroslar Gençlik Merkezi ve Mezitli İlçesinde bulunan Engelsiz Yaşam Merkezinde ihtiyaç duyulan donatım ve tefrişat malzemelerinin Toroslar İlçesi Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından imal edilmesi için düzenlenen protokol imza törenine katıldı.
Vali Pehlivan, konuya ilişkin olarak basın mensuplarına yapmış olduğu açıklamalarında; “İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzle, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz arasında bir protokol imzalamak üzere bir araya geldik. Kurumlarımızın müşterek çalışma ve projeler yapmasını, imkanlarını birleştirmelerini çok önemsiyoruz.
Bu bağlamda Gençlik Spor Bakanlığımızın destekleriyle, İlimizde Valiliğimizin himaye ve koordinasyonunda, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz bünyesinde yıllar içerisinde olduğu gibi son birkaç yıl içerisinde çok çeşitli ve önemli projeler hayata geçti. İnşaatlarını bitirdiğimiz Gençlik ve Yaşam Merkezlerimiz var. Bunlar; Yenişehir Gençlik Merkezi, Silifke Gençlik Merkezi, Toroslar Gençlik Merkezi, Tarsus Gençlik Merkezi ve Mezitli’de Engelsiz Yaşam Merkezidir.
Hepsi birbiri kadar kıymetli, önemli, hem gençlerimizin, sporcularımızın hizmetine, hem vatandaşlarımızın hizmetine sunacağımız çok önemli ve değerli yatırımlardır. Buraların inşaatlarını tamamladık. Bu aşamada, mekanik donanımlarının, mobilya donanımlarının, tedrisatlarının ve benzeri ihtiyaçlarının yerine getirilmesi gerekiyor. Bununla ilgili Milli Eğitim Müdürlüğümüzle bir iş birliği yapma konusu gündeme geldi. Müşterek neler yapabiliriz ve sahip olduğumuz kaynakları en etkin şekilde nasıl değerlendirebiliriz hususunda değerlendirmeler, tespitler yaptık.
Bunun ön hazırlığını her iki kurumumuz gerçekleştirdi. Bugün itibariyle de protokolü imzalayarak çalışmaları hızlı bir şekilde hayata geçireceğiz. Toroslar Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemizle yapacakları iş birliği çerçevesinde orada eğitim almakta olan 80 öğrencimizin fiilen çalışmasıyla buraların tefrişatı, teknik donanımı, mekanik donanımı, mobilya donanımı gerçekleştirilecek.
Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerimizde çeşitli bölümler var. Bu bölümler içerisinde bu projede fiilen yer alacak olan bilişim teknolojileri alanı, elektrik- elektronik teknolojileri alanı, inşaat teknolojileri alanı, metal teknolojileri alanı, mobilya ve iç mekan tasarım alanları müşterek bir çalışmayla kısa bir süre içerisinde bu merkezlerimizin iç donanım anlamındaki yapısal ihtiyaçlarını giderecek gerekli hizmetleri gerçekleştirecekler.
Projenin büyüklüğü 36 Milyon TL+ KDV olarak oldukça önemli bir rakamdır. Bu bütçeyle lisemiz ve orada çalışacak olan öğrencilerimiz, bir yandan derslerine girecek, bir yandan da bu projeden pay alacaklar. Tüm meslek liselerinde hali hazırda uygulama bu şekildedir. Meslek liselerimizin döner sermayeleri var. Bu anlamda ne kadar iş yaparlarsa hem o kadar ilave materyal alabiliyorlar hem de orada oluşan bütçeden bu çocuklarımız kendi eğitim öğretim hayatlarına katkı sağlamış oluyorlar.
Meslek lisesi ve mesleki eğitimin gerek İlimiz ve gerekse bütün ülkemiz için ne kadar önemli olduğunu hepimiz biliyoruz. Bu konuda eğitim boyutuyla, Sayın Cumhurbaşkanımızın himayelerinde, başta Milli Eğitim Bakanlığımızın ve ilgili bütün Bakanlıklarımızın gayretleri, çabaları, teşvikleri var. Biz de bulunduğumuz Mersin’imizde, bütün ilgili arkadaşlarımızla ve birimlerimizle birlikte, mesleki eğitim konusunda hem liselerimizi hem meslek edindirme merkezlerimizi, en etkin, en verimli, en faydalı şekilde kullanma ve buraları işletme, işleyişini sağlama gayreti içerisindeyiz.
Mersin İlimizde bugün itibariyle 63 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemiz, 6 da Mesleki Eğitim Merkezimiz (MESEM) var. Okullarımızda 25 binin üzerinde, MESEM’lerde de 23 binin üzerinde toplamda da 48 bin civarında öğrencimiz var. Bu öğrencilerimiz yıl boyunca bir yandan eğitimlerini alıyorlar bir yandan da sürekli kendi iştigal alanlarıyla ilgili ürünler ortaya koyuyorlar. Hani hep diyoruz ya “Eğitimde yaparak, yaşayarak öğrenme.” Meslek liseleri bu anlayışın çok önemli, somut bir boyutunu teşkil ediyor.
Bu ve benzeri iş birlikleri, müşterek çalışmalar devam edecektir. Bundan sonra da bu çalışmaları yürüteceğiz. Hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.” dedi.
Vali Pehlivan’ın konuşmasının ardından Gençlik ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir ile İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş düzenlenen iş birliği protokolünü imzaladılar.
İmza törenine Yenişehir Kaymakamı Nevzat Şengök, Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Ömer Yiğit de katıldı.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster