İçel
Ana Sayfa Ekonomi, Gündem, Son Dakika 18 Ekim 2023 69 Görüntüleme

ALİ HAMZA PEHLİVAN BAŞKANLIĞINDA İL İSTİHDAM VE MESLEKİ EĞİTİM KURULU TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Valimiz Ali Hamza Pehlivan başkanlığında, İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi
İstihdam konusunun önemine dikkat çeken Vali Pehlivan, devletimizin sağlamış olduğu imkanlar, teşvikler, mesleki eğitime ilişkin hususlar, istihdamı arttırmaya yönelik özel sektör yatırımları, mevcut yatırımların kapasitelerimin artırılması, istihdam kurulu toplantılarda alınan kararların tatbiki ve takibi, saha çalışmaları, iş arayanlarla işverenlerin bir araya getirilmesi, bu bağlamda yakın ilgi, iletişim ve koordinasyon sayesinde istihdam sayılarında her geçen gün önemli ölçüde ilerleme kaydedildiğini belirtti.
Sözlerinin devamında Vali Pehlivan; “2023 Yılının ilk 10 ayında kamu alanında 90 kişi, özel sektörde 26.610 kişi olmak üzere toplam 26.700 kişi işe yerleştirilmiştir.
2023 yılında İşbaşı Eğitimi Programları (İEP) kapsamında 264 adet program açılmış olup 399 erkek, 476 kadın olmak üzere toplam 875 kişi faydalanmıştır.
Toplum Yararına Programlar (TYP) kapsamında 39 adet program açılmış olup, toplam 5.189 kişi bu programlardan faydalanmıştır.
2023 yılının ilk 10 ayında 11.245 kişi işsizlik ödeneği almıştır.
Mersin Valiliği himaye ve koordinatörlüğünde; İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, İşkur İl Müdürlüğü ve Mersin Mer- Port Lojistik Şirketinin ortaklığı ile baştılan “Lojistiğin Kalbi Mersin” projesi kapsamında “Tır Şoförü Okulu” açılmıştır. Şoför adaylarına üçer aylık periyotlar halinde eğitimler verilecektir. Projenin amacı istihdam garantili istihdam sağlamaktır.
2023 yılında Engelli Komisyon Kaynaklı Meslek Edindirme Kursu kapsamında 1 adet program açılmış olup 4 erkek, 4 kadın olmak üzere toplam 8 kişi faydalanmıştır.
İstihdam ve mesleki eğitim alanındaki çalışmalarımız artarak devam edecektir. dedi.
Toplantıda gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster