Ana Sayfa Gündem, Sağlık, Yaşam 12 Temmuz 2024 52 Görüntüleme

ALİ HAMZA PEHLİVAN BAŞKANLIĞINDA, BAĞIMLILIKLA MÜCADELE İL KOORDİNASYON KURULU TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Valimiz Ali Hamza Pehlivan başkanlığında, Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi.
Toplantıda, kamu kurum ve kuruluşları tarafından bağımlılıkla mücadele konusunda yapılan çalışmalar, narkotik operasyonlar, eğitim ve bilinçlendirme faaliyetleri ve diğer önleyici hizmetler değerlendirildi. İlgili kurumlar tarafından uyuşturucu, alkol, tütün ve davranışsal bağımlılıklar (kumar, teknoloji bağımlılığı) hakkında yapılan çalışma ve faaliyetlerle ilgili sunumlar yapıldı.
Bağımlılıkla mücadele konusunda yıl boyunca devam etmekte olan çalışmalara ilave olarak yerine getirilecek hizmetlere ilişkin muhtelif kararlar alındı.
Bağımlılıkla ilgili Mücadele kapsamında;
İl Sağlık Müdürlüğümüz bünyesinde 1 adet AMATEM (Alkol ve Uyuşturucu Madde Bağımlıları Tedavi ve Araştırma Merkezi, 1 adet ÇEMATEM (Çocuk- Ergen Alkol ve Uyuşturucu Madde Bağımlılığı Tedavi ve Arındırma Merkezi), 1 adet KAMATEM (Kadın Alkol ve Uyuşturucu Madde Bağımlılığı Tedavi ve Arındırma Merkezi), 1 adet AEÇERM (Ayaktan Erişkin Çocuk Ergen Rehabilitasyon Merkezi) ve 9 sağlıklı hayat merkezi bulunmaktadır.
Bağımlılıkla Mücadele Yöntemleri ile ilgili bilinçlendirme faaliyetlerinde Sağlıklı Hayat Merkezleri tarafından 2024 yılının ilk 6 ayında halk eğitim ve hizmet içi eğitimler kapsamda 8.785 kişiye eğitim verilmiştir
İl Emniyet Müdürlüğümüz ve İl Jandarma Komutanlığımız tarafından yürütülen çalışmalar ile ilgili olarak; 2024 yılının ilk 6 ayında bağımlılıkla mücadele kapsamında 3.425 olay gerçekleşmiştir. 2023 yılının ilk 6 ayına göre olay sayılarında %75 nispetinde azalış yaşanmıştır.
Toplantıya; Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Murat Fırat, Cumhuriyet Başsavcısı Tolgahan Öztoprak, Vali Yardımcısı İbrahim Küçük, Kaymakamlar, ilgili kurum müdürleri, rektör yardımcıları, STK temsilcileri katıldı.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster