Ana Sayfa Gündem, Tarsus, Yaşam 17 Ekim 2024 5 Görüntüleme

ALİ BOLTAÇ:”Engelleri dayanışma ile birlikte aşıyoruz”

Beyaz Baston Görme Engelliler Günü’nde Farkındalık Etkinliği Düzenlendi

15 Ekim Beyaz Baston Görme Engelliler Günü dolayısıyla, Tarsus Belediyesi, görme engelli bireylerin yaşadığı zorluklara dikkat çekmek ve toplumsal farkındalığı artırmak amacıyla anlamlı bir etkinlik düzenledi. Etkinliğe, Türkiye Sakatlar Derneği (TSD) Tarsus Şubesi, Tarsus Engelliler Platformu, Tarsus Otizm Derneği üyeleri, Tarsus Kaymakamı Mehmet Ali Aktüz, çeşitli kurum müdürleri ve belediye başkan yardımcıları da katıldı.

Etkinlik, Tarsus Belediyesi’nin sosyal sorumluluk projeleri çerçevesinde düzenlenirken, görme engelli bireylerin günlük yaşamda karşılaştıkları sorunları gündeme getirmek ve bu konudaki farkındalığı artırmak amacıyla gerçekleştirildi. Engelli dernekleri başkan ve üyeleri, düzenlenen farkındalık etkinliği için Tarsus Belediye Başkanı Sayın Ali Boltaç’a teşekkürlerini iletti.

Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, etkinlikte yaptığı açıklamada, “Engelleri dayanışma ile birlikte aşıyoruz. Bizim için önemli olan, herkesin eşit bir şekilde hayatını sürdürebilmesidir. Güvenli ve eşit bir dünya inşa etmek amacıyla, görme engelli bireylerimizin günlük hayatlarında karşılaştıkları sorunlara dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak için göz bandı taktık ve birlikte yemek yedik. Bu tür etkinliklerle toplumu bilgilendirip, engelli bireylerin yaşadığı zorluklara dikkat çekmeyi amaçlıyoruz. Beyaz Baston Görme Engelliler ve Güvenlik Günü’nün farkındayız,” ifadelerini kullandı.

Etkinlikte ayrıca, katılımcılara yönelik çeşitli aktiviteler düzenlendi

Göz bandı takarak görme engellilerin günlük yaşamda karşılaştıkları zorlukları deneyimleyen katılımcılar, bu deneyimle engelli bireylerin yaşadığı zorlukları daha iyi anlama fırsatı buldular.

 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster