İçel
Ana Sayfa Gündem, Politika, Siyaset, Son Dakika, Tarsus, Yaşam 24 Temmuz 2023 112 Görüntüleme

Ali Boltaç :”Lozan, Cumhuriyetin Kuruluş Değeridir.”

CHP Mersin Büyükşehir ve Tarsus Belediye Meclis Üyesi Ali Boltaç Lozan Antlaşması’nın 100. yıldönümü nedeniyle anlamlı bir mesaj yayınladı
Mesajında bazı kesimlerin Lozan Antlaşması’nı bir zafer olarak kabul etmediğine dikkat çeken CHP’li meclis üyesi Boltaç, Lozan Antlaşması’na farklı bakan kesimlerin ülkemizin kurtuluş mücadelesine de aynı gözle baktıklarını düşündüğünü söyledi.
Ali Boltaç : ” Lozan’ı tartışmak bu ülke için canını hiçe sayan Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve binlerce şehidimizin yaptıkları mücadeleyi tartışmak anlamına gelir. Serv’in esaret zincirini kırıp mücadeleyi Lozan’a taşıyan, saltanatın altın tepside düşmana sunduğu Anadolu’yu yeniden misakı milli sınırlarına kavuşturan kahramanlarımızın bu büyük diplomasi zaferine gölge düşürmek isteyenler amaçlarına ulaşamayacaktır.
Lozan bu kurtuluş romanının son sözü, son satırıdır. Bu sözün üstüne başka bir şey söylemek yerine bu muhteşem romanı doya doya okumalıyız, içimize sindirmeliyiz.Bundan tam 100 yıl önce imzalanan bu antlaşma, bu ülkenin cumhuriyet ile tanışmasının yolunu açmış Anadolu’yu 29 Ekim 1923’te Türkiye Cumhuriyeti kimliğine kavustumustur. Lozan sadece bir anlaşma değildir, bu ülkenin kuruluş değerlerinden biridir.
Bu vesile ile başta Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, ve Lozan Zaferi’nin mimarı İsmet İnönü olmak üzere bu diplomasi zaferine giden yolu açan şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.’ dedi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster