İçel
Ana Sayfa Ekonomi, Gündem, Tarsus, Teknoloji, Yaşam 22 Kasım 2022 164 Görüntüleme

AK Parti Mersin Milletvekili Ali Cumhur Taşkın ve beraberinde AK Parti İlçe Heyeti Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti

AK Parti Mersin Milletvekili Ali Cumhur Taşkın ve beraberinde AK Parti İlçe Heyeti Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti. Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı H. Ruhi Koçak, Milletvekili Taşkın’dan yapımı devam eden Tarsus Organize Sanayi Bölgesi’nin enerji ihtiyacının karşılanması için trafo merkezi tamamlanana kadar mobil santral kurulmasıyla ilgili destek istedi.
Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası, AK Parti Mersin Milletvekili Ali Cumhur Taşkın, AK Parti Tarsus İlçe Başkanı Hasan Podak ile AK Parti İlçe teşkilatını konuk etti. Ziyarette bölge yapımı devam eden yatırımlar üzerine görüşüldü. Çukurova Bölgesel Havalimanı, Tarsus Organize Sanayi Bölgesi, Tarsus Tarımsal Ürün İşleme İhtisas Organize Sanayi Bölgesi, Tarsus Devlet Hastanesi ve devam eden diğer yatırım projelerinin Tarsus ve bölge için önemli olduğuna dikkat çeken AK Parti Mersin Milletvekili Ali Cumhur Taşkın, kent ekonomisinin kalkınmasına yönelik projeleri desteklemeye devam edeceklerini ve özellikle Tarsus OSB ile ilgili talep edilen doğalgaz ve elektrik konusunu gündeme alacaklarını ve sonuçlanmasını sağlayacaklarını ifade etti.
MOBİL SANTRAL TALEBİ
Tarsus TSO Başkanı Koçak, ziyarette kurulmakta olan Tarsus Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili gelinen son durumu aktardı. Tarsus OSB’nin kent ve bölge ekonomisine ciddi ivme kazandıracağını belirten Koçak, ‘’Bölgeyi yatırımcılara hazır hale getirmek için gece gündüz çalışıyoruz.
Elektrik ve doğalgaz temininin sağlanması noktasında girişimlerimiz tüm hızıyla sürüyor. Bu konuda hızlandırılmasına yönelik sizlerden de ciddi destek istiyoruz. Girişimlerimiz sonucu, TEİAŞ Genel Müdürlüğü tarafından yapılacak olan 400kVa Tarsus Trafo Merkezi için gerekli yazışmalar tamamlanarak, kamu yararı ve kamulaştırma kararı alınmıştır.
Talebimiz, sanayi yatırımlarının başlaması adına enerji ihtiyacının karşılanması için trafo merkezi yapılana kadar mobil santral kurulmasını sağlamak. Ayrıca Pozantı-Ankara eski karayolunun duble yol olmasına ilişkin Karayolları Genel Müdürlüğü’nün yapmış olduğu çalışmalar kapsamında; yol yapımının 2023 yılı Yatırım Programı’na alınacağı bilgisi edinilmiş olup, hızlandırılması için gerekli girişimlerde bulunulması gerekmektedir. Bir diğer talebimiz de Tarsus Organize Sanayi Bölgesi genişleme alanı ile ilgili sürecin hızlandırılması yönünde. Taleplerimizin hayata geçmesi için desteklerinizi bekliyoruz.’’ diye konuştu.
AK Parti Heyeti daha sonra Tarsus Organize Sanayi Bölge Müdürlüğünü ziyaret ederek yetkililerinden bilgi aldı.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster