Ana Sayfa Gündem, Son Dakika, Tarsus, Yaşam 10 Temmuz 2024 53 Görüntüleme

AK Parti Mersin İl Başkanı Adem Aldemir:”Hızlı Tren Projesi 2027 Yılında Tamamlanacak”

Adem Aldemir Tarsus’ta açıkladı ; Hızlı Tren Projesi 2027 Yılında Tamamlanacak. Mersin-Gaziantep Arası 2 Saat 15 Dakikaya Düşecek dedi.

AK Parti Mersin İl Başkanı Adem Aldemir, Mersin-Gaziantep hızlı tren hattı ile ilgili kamuoyuna bilgilendirme yaptı. Tarsus’ta basın mensuplarına konuşan Başkan Aldemir, projenin detaylarını ve Mersin’e sağlayacağı faydaları anlattı.

Başkan Aldemir, “Değerli basın mensupları, hepiniz saygıyla selamlıyorum. Bugün Mersin-Gaziantep hızlı tren hattımızla ilgili kamuoyuna bilgi vereceğiz. Bu nedenle bir araya geldik ve buraya geldiğiniz için sizlere teşekkür ediyoruz,” diyerek sözlerine başladı.

Mersin ekonomisi ve turizmine büyük katkı sağlayacak bu devasa projenin açılışını 2027 yılında gerçekleştireceklerini belirten Aldemir, “Bu tren hattı ile Mersin-Gaziantep arasındaki mesafe, şu anda 6 saat 15 dakika olan süre, 2 saat 15 dakikaya düşecektir. Böylece hem yakıttan hem de zamandan büyük tasarruf sağlanacaktır. Aynı zamanda büyük bir konfor imkanı da sunulacaktır. Bu hatta yıllık 3.1 milyon yolcu ve 37.1 milyon ton yük taşınması hedeflenmektedir. Tren saatte 160 ile 200 km arasında bir hıza ulaşacaktır,” dedi.

Tarsus’un projenin özel bir önem taşıdığını vurgulayan Aldemir, “Buradan İlçe Başkanımız Abdurrahman Altunsucu’ya da teşekkür ediyorum gayretlerinden dolayı. Mevcut tren yolu hattı, kazaların yaşandığı tren istasyonlarından dolayı trafik sıkışıklığına neden olmaktaydı. Yeni hat ile hem trafik rahatlayacak hem de güvenli ve hızlı bir taşıma imkanı sağlanacaktır,” diye ekledi.

Projenin son hali hakkında bilgi veren Aldemir, “Tarsus’ta 3 kilometrelik mesafenin tamamı kapalı olacak ve bu alanda sosyal ve yeşil alanlar oluşturulacaktır. Bu 3 kilometre uzunluğunda ve 50 metre genişliğinde bir alan olacak. Hem yürüyüş yolları hem de ağaçlandırma ve yeşillik olarak Tarsuslu vatandaşlarımızın hizmetine sunulacaktır. Projenin tahmini bitiş tarihi 2028 olarak görünüyor, ancak çok daha kısa bir sürede 2027 yılında tamamlanacak inşallah,” şeklinde konuştu.

Çukurova Bölgesel Havalimanı ile direkt hızlı tren taşımacılığı da olacağını belirten Aldemir, “Bu sayede mesafeler kısalacak, uzaklar yakın olacaktır. Günübirlik Mersin’imize Gaziantep’ten gelecekler ve bu, kentin tanıtımı için büyük bir fırsat olacaktır,” dedi.

Son olarak, projeye katkıda bulunan herkese teşekkür eden Başkan Aldemir, “Buradan Sayın Cumhurbaşkanımıza, bakanlarımıza, milletvekillerimize, emeği geçen herkese, teşkilatlarımıza, valimize ve sizlere ayrı ayrı teşekkür etmek istiyorum. Mersin’imize ve Tarsus’umuza hayırlı, uğurlu olsun. Memleketimize hayırlı, uğurlu olsun. Teşekkür ederim,” diyerek konuşmasını tamamladı.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster