İçel
Ana Sayfa Gündem, Kadın, Kültür, Yaşam 3 Ekim 2022 277 Görüntüleme

TARSUS KENT KONSEYİ YÜRÜTME KURULU TOPLANTISI YAPILDI.

Tarsus Kent Konseyi Yürütme Kurulu Toplantısı 27 Eylül 2022 Salı günü saat 17:30’da, Güner Baykal Toplantı Salonunda yapıldı. Toplantıya; Tarsus Kent Konseyi Başkanı Ayşegül Butcher, üyeler; Uğur Pişmanlık, Necat Çakır, Nagehan Karğılı, Şahin Yücel, Bilgehan Güçtimur ve misafir olarak Remzi Karabulut katıldılar.
Tarsus Kent Konseyi Başkanı Ayşegül Butcher toplantının açılış konuşmasını yaparak kendini tanıttı ve Kent Konseyi’nin misyon ve vizyonundan bahsetti. Temel amacımızın Tarsus ortak paydasında birleşerek, katılımı arttırmak ve kentimiz için önemli çalışmalar yapmak olduğunu söyledi. Burada gönüllülük ilkesinin hakim olduğunu belirterek ilk hedefimiz üyelerimiz olan sivil toplum kuruluşlarını ziyaret etmek, dijitale daha hakim temsilciler göndermelerini istemek ve birlikte daha çok proje yazmak ve bu konuda çalışmalar yapmak olduğunu söyledi. Daha sonra, yeni başkan ile yapılan ilk toplantı olduğu için üyelerle tanışıldı, Tarsus Kent Konseyinin yapısı ve bugüne kadar yapılan çalışmalar hakkında fikir alışverişinde bulunuldu.
Gündem Maddeleri gereği toplantıda görüşülen konular ve alınan kararlar;
– Yürütme Kurulu’nun görevleri hatırlatılarak Tarsus Kent Konseyi Yönergesinin ilgili maddesi okundu. Bu bağlamda üyelerle çalışma usulleri ve sorumluluk alanları görüşüldü.
– Tarsus Kent Kültür Sanat Tanıtım Derneği ile Çukurova Çağdaş Sanat Kültür ve Eğitim Vakfı’nın sunduğu projenin değerlendirilmesi yapıldı. Kent Konseyi başkanı proje hakkında bilgi verdi. “Bir Zamanlar Tarsus; Çok Kültürlü Bir Akdeniz Kentinin Hikayesi” adlı projenin gençlere yönelik olduğunu ve bu proje ile, gençlerin iletişim ve sosyal medya becerilerinin geliştirilmesine yönelik eğitim ve kültürel aktivitelerin olacağını belirtti ve projeye iştirakçi olarak katılacağımızı söyledi.
– Protokol ve diğer kurum ve kuruluş ziyaretleri ve katılım konusu değerlendirildi. Bu ziyaretlerin gerektiğince ve uygun zamanlarda yapılacağı belirtildi.
– Tarsus Kent Konseyi, Kadın ve Gençlik Meclisi Tüzüklerinin revize edilmesi ve Çalışma Grupları için işleyiş yönergesi hazırlanması konusu görüşüldü. Bu kapsamda tekrar bir düzenleme yapılacağı ve bu konuda üyelerin de önerilerinin alınacağı belirtildi.
– Tarsus Kent Konseyi Dijital Sayfaların yenilenmesi ve geliştirilmesi konusunda çalışma yapılacağı, bu konuda bir arsiv ve Kent Konseyi tarihçesinin çıkarılacağı belirtildi. Bu konuda da üyelerin önerilerinin beklendiği ve değerlendirileceği söylendi.
– Kadın Sözü Dayanışma Derneğinden gelen dilekçe değerlendirildi. Dilekçenin düzenlenip tekrar getirilmesi ve tek temsilci belirtilmesi için dernek başkanı ile görüşülmesi kararlaştırıldı.
– Kent Konseyi logo değişikliği konusu görüşüldü. Logonun çok uygun olmadığı, daha estetik ve güzel olabileceği belirtildi. Kent Konseyi Başkanı Ayşegül Hanım logo çalışması için araştırma yaptığını, profesyonel bir çalışmanın daha uygun olacağını ve şartnameyi hazırlayıp belediyeye sunacağını söyledi.
Gündemin son maddesi olan dilek ve öneriler kısmında, toplantılara oda ve dernek temsilcilerinin daha çok katılması konusunda görüşmeler yapılması, Kent Konseyini temsil eden üyelere ulaşılması, Kent Konseyinin temel görevleri olan kentin temel sorunlarının(eğitim, sağlık, çevre, trafik, bisiklet yolları, kadın, genç, çocuk, sanat kültür vb.) saptanması, bu konularda akademisyenlerin de desteğini alarak raporlar çıkarılması ve bunların belediye meclisine sunulması, uygun zamanlarda sergi, konser, imza günü vb. etkinliklerin yapılması, genel olarak etkinlik değil proje bazlı çalışılması konularında olumlu görüşler bildirildi ve toplantı iyi dileklerle sona erdi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster