Son dakika haberi...
2022 yıl sonu yaklaşırken kamuoyunda emeklilikte yaşa takılanlar olarak bilinen sigortalılar için hareketlilik arttı. Son olarak Başkan Erdoğan ve Bakan Bilgin’den EYT süreci ile ilgili önemli mesajlar geldi. Başkan Erdoğan’ın açıklamasıyla ‘EYT ne zaman çıkacak’ sorusu yanıt buldu.
BAŞKAN ERDOĞAN’DAN EYT AÇIKLAMASI
Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Türkmenistan’da gerçekleşecek zirveye katılmak üzere yola çıkmadan önce yaklaşık 4 milyon emeklilikte yaşa takılan (EYT) sigortalıyı ilgilendiren açıklamayı yaptı. Başkan Erdoğan EYT ile ilgili olarak şu ifadeleri kullandı:
“2023’E EYT’Yİ ÇÖZEREK GİRECEĞİZ”
EYT konusunda bu ay sonuna kadar bu işi neticelendireceğiz. İlgili bakan arkadaşlarımız çalışmalarını sürdürüyorlar. 2023’e masamızdan bunu kaldırarak girmiş olacağız.
Başkan Recep Tayyip Erdoğan sonrası bir EYT mesajı da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’den geldi. Bakan Bilgin’in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:
EYT’de teknik sorun ile yaş arasında nasıl ilişki kuruldu, bilmiyorum. Teknik sorun, kayıtlarla ilgili sorunlar. Sorunların çözüldüğünü söylüyorum. Bir sorun var değil. Altyapıyı oluşturuyoruz. İstifade edecek insanların tamamını kapsayacak bir düzenleme yapıyoruz” diye konuştu.
EYT’DE SON SÖZÜ BAŞKAN ERDOĞAN SÖYLECEK
EYT’yi tamamen mesele olmadan çıkaracak düzenleme için Başkan Recep Tayyip Erdoğan talimatı verdi. EYT yasası için son viraja girilirken işçi-işveren-kamu üçleminde bütün verileri değerlendiren hükümet sorunları çözdü.
EYT şartları ne olacak? EYT yaş sınırı olacak mı? İşte tüm bu sorularla beraber EYT düzenlemesi konusunda son sözü Başkan Recep Tayyip Erdoğan söyleyecek.
Çalışmanın Aralık ayı içerisinde tamamlanarak yeni yılın ilk günlerinde Meclis’e sunulması bekleniyor. Ancak yasanın her koşulda 1 Ocak 2023’ü kıstas alarak yürürlükte olması bekleniyor.
EYT YASASI İLE KESİNLEŞEN 3 MADDE
EYT yasası ile emekli olmak için artık kesinleşen 3 madde bulunuyor.
- 8 Eylül 1999 öncesi sigorta girişinin olması
- Prim gününün tamam olması
- Sigortalılık süresinin dolmuş olması