Ana Sayfa Ekonomi, Gündem 22 Ekim 2024 3 Görüntüleme

Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi’nin 5. Etabı Onaylandı

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi’nin (MTOSB) 5. etap genişleme alanının Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından onaylandığını duyurdu

Vali Pehlivan, onayın Mersin için hayırlı olmasını dileyerek, genişleme alanının bölgedeki sanayi yatırımlarına önemli katkı sağlayacağını belirtti.

Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi’nin Mersin’in en köklü organize sanayi bölgesi olduğunu vurgulayan Vali Pehlivan, 823 hektarlık mevcut alanda faaliyet gösteren 263 firmanın yaklaşık 27 bin kişiye doğrudan istihdam sağladığını ifade etti. Sanayi yatırımları için gelen talepleri karşılamak ve yeni yatırım alanları oluşturmak amacıyla bir süredir devam eden çalışmalar sonucunda, MTOSB’nin 235 hektar alan üzerine kurulacak 5. etap genişleme alanının onaylandığını belirten Pehlivan, bu genişleme ile birlikte toplam alanın 1.058 hektara ulaşacağını kaydetti.

Yeni yatırımların hayata geçirilmesiyle birlikte bölgedeki toplam istihdamın 50 bine çıkmasının hedeflendiğini ifade eden Pehlivan, OSB’lerin gelişmesine katkı sunan ve destek veren tüm kişi ve kurumlara teşekkür etti

Pehlivan, özellikle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, Sanayi ve Teknoloji Bakanı’na, Tarım ve Orman Bakanı’na, milletvekillerine, MTOSB Müteşebbis Heyeti ve Yönetim Kurulu’na şükranlarını sundu.

Vali Pehlivan, 5. etap genişleme alanının Mersin’in ve ülkenin ekonomisine katkı sağlayacağını ve yatırımcılar için önemli fırsatlar sunacağını belirterek, girişimcilere hayırlı olmasını diledi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster