Ana Sayfa Gündem, Tarsus 14 Ekim 2024 7 Görüntüleme

VALİ ALİ HAMZA PEHLİVAN, TARSUS-ÇAMLIYAYLA ARASINDA DEVAM ETMEKTE OLAN YOL ÇALIŞMALARINI YERİNDE İNCELEDİ

Valimiz Ali Hamza Pehlivan, Çamlıyayla İlçesine yapmış olduğu ziyaret programı kapsamında, İlçe girişindeki heyelanlı bölgenin güvenli hale getirilmesi için yapılan fore kazık çalışmaları ile Tarsus-Çamlıyayla arasında devam etmekte olan yol yapım çalışmalarını inceledi, Karayolları Bölge Müdürlüğü yetkililerinden bilgiler aldı
İncelemelerin ardından açıklamada bulunan Vali Pehlivan; “Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü yatırım programı kapsamında yürütülmekte olan Tarsus-Çamlıyayla arası yol yapım projemizin toplam uzunluğu 52,6 km’dir.
Güzergahın 23 km’lik kesimi gidiş ve geliş yönünde sathi kaplama olarak tamamlanmış, ayrıca 3,8 km bitümlü sıcak karışımlı bölünmüş yol yapımı gerçekleştirilmiştir.
Çamlıyayla İlçemizin girişindeki heyelan riski bulunan kısımda devam eden ıslah çalışmaları kapsamında toplam uzunluğu 4.480 m olan güzergahta 224 adet fore kazık imalatı yapılmakta olup, bugüne kadar 800 m uzunluğunda 40 adet fore kazık imalatı gerçekleştirilmiştir. Ekim ayı sonu itibariyle projenin planlanmaktadır.
Atdağı-Çamlıyayla arası Ulumeres mevkiinde devam eden yol çalışmaları kapsamında ise toprak işleri, sanat yapıları ve üstyapı işlerinde son aşamaya gelmiştir
 3 km’lik bu kesimin sathi kaplama işlerini Ekim ayı sonu itibariyle tamamlanması planlanmaktadır. Bu çalışmalarımızın, Çamlıyayla İlçemize, bu yolu kullanacak olan vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.”
Vali Pehlivan’a incelemeleri sırasında Çamlıyayla Kaymakam V. Tayfun Yılmaz, Çamlıyayla Belediye Başkanı Mehmet Fatih Sofu, AK Parti İlçe Başkanı Durmuş Karataş eşlik etti.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster