Ana Sayfa Eğitim, Gündem, Tarsus, Yaşam 11 Ekim 2024 12 Görüntüleme

“Doğada Öğreniyorum” Etkinliği ile Öğrenciler Doğayla Buluştu

Tarsus İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Doğada Öğreniyorum” etkinliği kapsamında Ayşe Mirici Ortaokulu öğrencileri, Doğu Akdeniz Ormancılık Araştırma Enstitüsü’nü ziyaret etti

Etkinlikte, öğrencilerin doğayla iç içe eğitim almaları sağlanarak, sürdürülebilir yaşam konusundaki farkındalıkları artırıldı.

Etkinlik hakkında konuşan Tarsus İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Anteplioğlu, projenin Fatih Sultan Mehmet İlkokulu Müdür Yardımcısı Meryem Ülkü Sümbül’ün yürütücülüğünde gerçekleştirildiğini belirterek şu açıklamayı yaptı:

“Bu projeyle öğrencilerimizin doğayla uyumlu ve sürdürülebilir bir yaşamı benimsemelerini, doğal kaynaklarımızı korumayı ve biyolojik çeşitliliği artırmayı hedefliyoruz. Türkiye Yüzyılı, Eğitimin Yüzyılı olacak.”

Öğrenciler, enstitüdeki incelemelerinde doğanın korunması ve doğal kaynakların sürdürülebilir şekilde kullanılması konularında bilinçlenme fırsatı buldu. Etkinlikte yapılan geziler ve eğitimlerle, doğanın korunmasının önemi bir kez daha vurgulandı.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster