Ana Sayfa Gündem, Son Dakika, Tarsus 1 Ekim 2024 25 Görüntüleme

Vali Ali Hamza Pehlivan, Tarsus Hızlı Tren Şantiyesini Ziyaret Etti

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Mersin-Adana-Gaziantep arasında toplam uzunluğu 310,5 km olan Hızlı Tren Hattı projesi kapsamında, Tarsus ilçesinde yapımı devam eden şehir geçiş güzergahındaki çalışmaları yerinde inceledi

Vali Pehlivan, incelemeleri sırasında yüklenici firma yetkililerinden projeye ilişkin bilgiler aldı.

Ziyaret sonrası açıklamalarda bulunan Vali Pehlivan, mevcut durumda 361 km olan Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep arası hızlı tren projesinin tamamlanmasıyla toplam uzunluğun 310,5 km’ye düşeceğini belirtti. Seyahat süresinin ise 6 saat 23 dakikadan 2 saat 15 dakikaya ineceğini vurguladı. Projenin fiziki gerçekleşme oranının yaklaşık %45 seviyesine ulaştığını kaydeden Vali Pehlivan, “Mersin-Adana arasındaki hızlı tren hattında, tren hızı saatte 200 kilometreye kadar çıkabilecek ve ulaşım süresi 35 dakikaya inmiş olacaktır,” dedi.

Vali Pehlivan, ayrıca Çukurova Uluslararası Havalimanı’na ulaşım için inşa edilecek 10 km uzunluğundaki tren hattıyla, Mersin veya Adana’dan trene binen vatandaşların sadece 23 dakikada havalimanına ulaşabileceğini ifade etti. Hızlı tren hattının, yıllık tahminen yaklaşık 6,4 milyon yolcu ve 99,2 milyon ton yük kapasitesiyle hizmet vermesi bekleniyor.

Mersin’in ve bölgenin ticaret, tarım, turizm ve lojistik gibi önemli sektörlerine büyük katkılar sağlayacak olan bu projenin, ilgili firmaların ihracat potansiyellerini ve rekabet gücünü artırarak, ekonomik hayata ivme kazandıracağına dikkat çeken Vali Pehlivan, “Bu büyük yatırımı ilimize, bölgemize ve ülkemize kazandırdıkları için başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımıza, Devlet Demiryolları Genel Müdürlüğü’ne, her kademede katkı ve emeği geçenlere Mersin olarak şükranlarımızı sunuyoruz,” dedi.

Vali Ali Hamza Pehlivan’a, incelemeleri sırasında Tarsus Kaymakamı Mehmet Ali Akyüz eşlik etti.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

İlginizi çekebilir

Tarsus Festivalle Coştu

Tarsus Festivalle Coştu

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster