Ana Sayfa Gündem, Politika, Siyaset, Tarsus, Yaşam 20 Eylül 2024 1 Görüntüleme

DEM PARTİSİ EŞ GENEL BAŞKANI TUNCER BAKIRHAN TARSUS’TAN HÜKÜMETE YÜKLENDİ

Tuncer Bakırhan : “Böyle Bir Ülkeyi Hak Etmiyoruz”
Demokrasi ve Eşitlik Partisi (DEM) Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, “Ekmek ve Adalet Buluşmaları” etkinlikleri çerçevesinde Tarsus Hali’ne ziyaret gerçekleştirdi.
Ziyaret sırasında Tuncer Bakırhan’a: DEM Partisi Mersin Milletvekili Ali Bozan, DEM Partisi İzmir Milletvekili İbrahim Aydın, Akdeniz Belediyesi Eş Başkanları Hoşyar Sarıyıldız ve Nuriye Arslan, DEM Partisi Tarsus İlçe Başkanı Fuat Yaman, Tarsus Belediyesi Başkan Yardımcısı Şerif Durmaz, Tarsus Belediyesi Meclis Üyesi ve Divan Katibi Selçuk Aykut, Tarsus Belediyesi Meclis Üyesi Hamdiye Kırıcı, Mersin DEM Partisi Eş Başkanı Bedriye Kuş ve partililer eşlik etti.
Ziyaretin ev sahipliğini ise Tarsus Yaş Sebze ve Meyve Halciler Derneği Başkanı Ali İlk üstlendi.
Bakırhan: “22 Yıldır Böyle Bir İktidarı Hak Etmiyoruz”
Ziyaret sırasında yaptığı konuşmada Bakırhan, Türkiye’de akademisyen, doktor ve teknik eleman eksikliğine dikkat çekerek, birçok uzmanın yurt dışına göç ettiğini vurguladı. Ekonomik sıkıntıları ele alan Bakırhan, “Emekli maaşları yetersiz, asgari ücretle geçinmek imkansız” dedi. Bakırhan, ayrıca halkın temel ihtiyaçlarını karşılayamadığını ve mevcut iktidarın politikalarından şikayetçi olduğunu belirtti.
Bakırhan, konuşmasında toplumun farklı kesimlerinin ayrıştırılmaya çalışıldığını, ancak Tarsus’ta Kürt, Türk, Arap gibi halkların bir araya gelerek ortak bir irade oluşturmasının önemli olduğunu vurguladı.
Bakırhan, eğitim sisteminin dini referanslarla açıklanamayacağını belirterek, bilimsel eğitimin önemine değindi. “Eğitim ve bilim başka bir şeydir,” diyerek eğitimin dini kavramlarla karıştırılmaması gerektiğini ifade etti.
Vergi Politikalarına Tepki
Hükümetin tasarruf tedbirlerini eleştiren Bakırhan, sürekli yeni vergiler getirildiğini, ancak büyük sermaye sahiplerine vergi affı ve düşük faizli krediler sağlandığını belirtti. Diyanet İşleri ve sarayın bütçesine yapılan harcamaların halkın tasarruf etmesi çağrısıyla çeliştiğini ifade eden Bakırhan, “Biz buna itiraz ediyoruz, bu iktidarı göndermeden rahat yok” dedi.
* Haberin videosunu Akkoza Medya hesaplarımızdan izleyebilirsiniz.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster