Ana Sayfa Gündem, Kadın, Son Dakika, Tarsus 17 Eylül 2024 14 Görüntüleme

Ferda Aras: “Anayasanın Değiştirilemez Maddelerine Dokunmak, Devletin Kuruluş İlkelerini Hedef Almaktır”

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Tarsus Yönetim Kurulu Başkanı Ferda Aras, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın dördüncü maddesinin devletin temel niteliklerinin koruyucusu olduğunu vurgulayarak, bu maddeye yönelik değişiklik tekliflerini sert bir dille eleştirdi.

Ferda Aras yaptığı açıklamada: “Anayasamızın dördüncü maddesi, devletin temel niteliklerini, resmi dilini, bayrağını, ulusal marşını ve başkentini düzenleyen ilk üç maddesinin değiştirilemeyeceğini ve değiştirilmesinin teklif bile edilemeyeceğini düzenler. Bu madde, devletimizin kuruluş ilkelerini koruma altına alan bir zırhtır,” ifadelerini kullandı.

Aras, bu maddenin değiştirilmesine yönelik tekliflerin, devletin üniter yapısını ve temel niteliklerini hedef aldığını belirterek, “Bu tür değişiklik teklifleri gericiliğe ve bölücülüğe hizmet eder. Böylesi bir girişimde bulunan siyasal partilerin demokratik siyasal hayatta yeri olmamalıdır,” dedi.

Aras ayrıca, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nı bu konuda göreve çağırarak, söz konusu partiler hakkında gerekli adımların atılması gerektiğini ifade etti. “Kamuoyuna saygılarımızla duyururuz,” diyerek açıklamasını sonlandırdı.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Tarsus Yönetim Kurulu Başkanı Ferda Aras’ın açıklama metni aşağıdadır: 

“Anayasamızın dördüncü maddesi, devletin temel niteliklerini, resmi dilini, bayrağını, ulusal marşını ve başkentini düzenleyen ilk üç maddesinin değiştirilemeyeceğini ve değiştirilmesinin teklif bile edilemeyeceğini düzenler.

Anayasa’nın dördüncü maddesi, devletin temel niteliklerinin, resmi dilinin, bayrağının ve üniter yapısının korucu zırhıdır ve güvencesidir. Bu güvenceyi hedef almak devletin kuruluş ilkelerini ve temel niteliklerini hedef almaktır. Bu değişikliği önermek gericiliğe ve bölücülüğe hizmet eder ve bu değişikliği öneren siyasal partilerin demokratik siyasal hayatta yeri olmamalıdır.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığını gereğini yapmaya davet ediyoruz.

Kamuoyuna saygılarımızla duyururuz.”

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster