Ana Sayfa Eğitim, Gündem 17 Eylül 2024 62 Görüntüleme

DOĞANIN İZİNDE BİYOMİMİKRİ 2

TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Destekleme Programı

İçinde bulunduğumuz çağda, tüm bireylerden meraklı, araştırmacı ve üretici olması beklenmektedir. Bu sebeple, bireylerin soru sormalarını, araştırmalarını, üretmelerini ve buluş yapmalarını teşvik edici ve bu konulardaki yetenek ve ilgilerini ortaya çıkarıcı eğitim süreçlerine dâhil olmaları gerekli görülmektedir. Biyomimikri bilimi ise, öğrencileri doğaya yaklaştırarak doğaya başka bir gözle bakmalarını sağlayıp, 21. yüzyıl becerileri olan yaratıcı düşünme, üretkenlik, vb. pek çok beceriyi desteklemektedir.

Projemiz kapsamında amacımız; Biyomimikri (Biyobenzetim) konusunda doğadan ilham alarak İklim Değişikliği sorunlarına çözüm üretmek ve farkındalık yaratmaktır. Projemiz TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Destekleme Programı kapsamında desteklenmeye hak kazanmıştır.

Proje Hülya Sevim KILINÇ yürütücülüğünde gerçekleştirilecektir. Proje etkinlikleri uygulama haftası 16-20 Eylül tarihleri arasında yapılacaktır. Proje Prof. Dr. Bayram COŞTU (Yıldız Teknik Üniversitesi) ve Dr. Emin YAŞAR’ın uzmanlığında gerçekleştirilecektir. Projemizde etkinlikler Yildiz Teknik Üniversitesi Eğitim Fakültesi, Gaziantep Nuray Tuncay Kara Bilim ve Sanat Merkezi, Mersin Üniversitesi, Çanakkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi, ODTÜ Deniz Bilimleri Enstİtüsü, Yenişehir Belediyesi Bilim ve Sanat Merkezi ve diğer kurumlardan eğitmenlerin katılımı gerçekleştirilecektir. Projede 25 otaöğretim 9. sınıf öğrencisi, 5 rehber ve bir sağlık personeli yer almaktadır.

Yenişehir Belediyesi Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Aydın KÖKLÜDAĞ özel yetenekli öğrencilerin projenin hedef kitlesi olduğunu vurguladı. “Doğanın İzinde Biyomimikri 2” Projesiyle katılımcıların bilimden zevk almalarına fırsat tanıyıp, eğlenerek bilimi sevmelerini, bilimsel bilginin toplum ile buluşturulmasını ve yaygınlaştırılmasını, bilginin mümkün olduğunca görselleştirilerek, etkileşimli uygulamalarla anlaşılır bir biçimde kazandırılmasını , katılımcıların bilimsel olguları fark etmelerini sağlayarak, merak duygularının, araştırma, sorgulama ve öğrenme isteklerinin teşvik edilmesini sağlayacaktır.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster