Ana Sayfa Gündem, Spor 10 Eylül 2024 23 Görüntüleme

Büyükşehir’in Futbol Kursları Geleceğin Futbolcularını Yetiştiriyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi tarafından tüm yıl boyunca ücretsiz olarak verilen futbol kursu, bu yaz döneminde de çocukların gözdesi. Futbol kursu sayesinde sportif becerilerini geliştiren çocuklar, futbolcu olma hayallerini Büyükşehir’in kurslarıyla gerçekleştirmeye çalışıyor. Kurs sayesinde yaşıtlarıyla kaynaşma fırsatı da bulan çocuklar, bu sayede sosyalleşmiş oluyorlar.

7-13 yaş arasındaki futbola meraklı her çocuğun katılabileceği kurslarda, futbol branşı uygulamalı olarak öğretiliyor. Antrenman yapan çocuklar, yaptıkları maçlarla da geleceğin futbolcuları olmak için öğrendiklerini uygulamış oluyor. Macit Özcan Spor Tesisleri’nde uzman kadro eşliğinde verilen futbol kursu, kış döneminde ise sadece hafta sonları veriliyor.

Çocuklar kursa gelerek sportif becerilerini geliştirirken; telefon, tablet ve bilgisayar bağımlılığından da uzaklaşmış oluyor. Güzel bir ortamda arkadaşlarıyla zaman geçiren çocukların iletişim becerileri de gelişiyor. Çocuklarının spor yapmaması ve ekran bağımlılığından şikayet eden aileler, kurslardan oldukça memnun ve çocuklarının sporla iç içe olmasını sağlayan Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyorlar.

Günay: “Spor sayesinde çocuklar ‘ben’ duygusundan çıkıyorlar”

Mersin Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi bünyesinde görev yapan Futbol Antrenörü Yalçın Günay, “Futbol branşında çocuklara yardımcı olmaya, spor yaptırmaya çalışıyoruz. Kurslarımız yıl boyu devam ediyor ve ücretsiz. Jimnastik, voleybol, basketbol, futbol, yüzme gibi birçok branşta gençlere ve çocuklara katkı sağlamaya çalışıyoruz” dedi. Kursların, çocukların fiziksel ve sosyal olarak gelişimine katkı sunduğunu da kaydeden Günay, “Spor yapan çocukların gelişimleri daha iyi oluyor. Daha sağlıklı oluyorlar ve dolayısıyla daha sağlıklı düşünebiliyorlar. ‘Ben’ duygusundan çıkıp, ‘biz’ olmanın farkındalığına varıyorlar. Sağlıklı bir ortamda, sağlıklı bir çevrede antrenman yapıyorlar. Bu ortam onlar için bulunmaz bir nimet” diye konuştu.

“Aileleri, Büyükşehir’in imkanlarından faydalanmaya çağırıyoruz”

Çocukların evde vakit geçirmesinin televizyon, tablet ve telefon bağımlılığını artırdığına vurgu yapan Günay, “Eskiden bir sokak kültürü vardı. Çocuklar sokakta oynayıp zaman geçiriyorlar ve yeteneklerini geliştiriyorlardı. Şimdi çocukları dışarı çıkaramıyoruz. Tamamen bilgisayar, telefon, televizyon bağımlısı durumuna geldiler” ifadelerini kullandı. Ailelerden bu konuda çok şikayet geldiğini belirten Günay, “Bu anlamda günde 2 saat de olsa burada spor yapmak onlara iyi geliyor. Büyükşehir Belediyesi olarak hareketi sağlamaya gayret gösteriyoruz. Büyükşehir’in sportif anlamda her türlü imkanı var. Aileler buradaki imkanlar vasıtasıyla, çocuklarının gelişimine katkıda bulunsunlar” diye konuştu.

Çocuklar kurs sayesinde kendilerini her anlamda geliştiriyor

Büyükşehir Belediyesi’nin futbol antrenmanlarına devam eden çocuklardan Yağız Otsekin, “Antrenmanlarımız çok güzel geçiyor. Gittikçe kendimizi üst seviyeye çıkarıyoruz. Burada bir sürü arkadaşımız da oluyor” ifadelerini kullandı.

Arda Akkaya ise kendisine antrenman yaptıran ve güzel vakit geçirmesini sağlayan antrenörlerine teşekkür ederek,  “Antrenmanlarımız ve maçlarımız oluyor. Çok iyi geçiyor. Hem futbolla ilgili bilgim oluyor, hem de sportif açıdan daha iyi oluyorum. Futbol hem sosyalleştiren, hem de kişiye bilgi katan bir spor. Bazı eksiklerimiz oluyor, ama hocalarımız onları kapatıyor” dedi.

Çınar Efe Özen de futbolla ilgilenen çocuklardan. Büyükşehir’in futbol kursunda güzel vakit geçirdiğini belirten Özen, “Hocalarımız çok disiplinliler. Antrenmanlar sayesinde daha sportif oluyorum ve sosyalleşiyorum. Fiziksel gücüm de artıyor” dedi.

Emir Kaan Kemik ise ileride iyi bir futbolcu olmak istediğini kaydederek, “İleride iyi bir futbolcu olmak için gelip öğrenmeye çalışıyoruz. Yapamadığımızda zaten öğretmenlerimiz bize yardım ediyor” diye konuştu.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster