Ana Sayfa Gündem, Tarsus, Yaşam 10 Eylül 2024 15 Görüntüleme

Tabit 6. Yaşını Muhteşem Bir Gece İle Kutladı

Tarsus Kent Konseyi Bisiklet Topluluğu, altıncı yaşını coşkulu bir etkinlikle kutladı

Tabit Başkanı Gökhan Özberk, “6 yıl önce küçük bir grupla başladığımız bu yolculukta, bugün büyük bir aile olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bugün, Tarsus Kent Konseyi Bisiklet Topluluğu’nun doğum günü. Ailemizin ve topluma katkılarımızın bu özel gününde birlikteyiz.

Beş yıl boyunca birçok etkinlik düzenledik; bisiklet turları, kadınlara kurslar, kütüphane kurma ve çocuklar için yardım projeleri gerçekleştirdik. Deprem zamanında destek verdik ve ulusal festivaller düzenledik. Tüm bu çalışmalarımızda emeği geçen herkese teşekkür ederim.

Doğum günümüz kutlu olsun, Tarsus Kent Konseyi Bisiklet Topluluğu!”

TARSUS KENT KONSEYİ BİSİKLET TOPLULUĞU adına Gökhan ÖZBERK şunları söyledi:

“Sevgili bisiklet sever dostlar,

6 yıl önce bugün birkaç arkadaşımız ile Tarsus’ta bisikletli ulaşımın geliştirilmesi ve Tarsus’a önemli bir değer katmak için yola çıktık. Önceleri küçük bir grup olarak başladığımız bu yolda büyük bir aile olarak yola devam etmenin mutluluğunu yaşıyoruz bugün. Çünkü bugün Tarsus Kent Konseyi Bisiklet Topluluğunun doğum günüdür. Ailemizin, aidiyetimizin , topluma faydalı çalışmalarımızın, insanların yüreğine dokunuşlarımızın , bazen hüzünlü hallerimizin , ama en çok da neşeli hallerimizin paylaşıldığı ailemizin doğum günü bugün.

Beş yıl boyunca dur durak bilmedik , çabaladık , hiç bir menfaat gözetmeksizin insanlara , topluma , çevreye, dünyaya ve ülkemize faydalı olmaya çalıştık, olmaya da devam edeceğiz. Nice etkinlikler yaptık. Haftada iki gün neşeli turlar yaptık, toplumun değişiminin kadınlarla başladığının bilinci ile defalarca KADINLARA BİSİKLET KURSU verdik. Zaman oldu okullara kütüphane kurduk, zaman oldu çocukların ayaklarını ısıtmak için çorap topladık. Bazen okullarda güvenli bisiklet eğitimleri verdik , bazen mis kokulu börekler eşliğinde kahvaltılarda buluştuk. Kamplarda güneşin batışını da izledik doğuşunu da heyecanla bekledik, geceleri de ateş başında gitar ve müzik keyfi yaşadık.

SEN DE BİR ÇOCUK MUTLU ET kampanyası ile yüzlerce bisiklet topladık, tamir ettik , ihtiyaç sahiplerine ulaştırdık. Deprem zamanı ve akabinde hem deprem bölgesinde hem de bölgemizdeki deprem mağduru ailelere , hem psikolojik hem küçük de olsa oyuncak desteği verdik . Tarsus Kaymakamlığının deprem zamanında yaptığı sosyal çalışmalarına yardımcı olduk. Ülkemizde bisikletli ulaşımın geliştirilmesi ve Tarsusumuzda kaybolan festival ruhunun yeniden canlanması için 5 defa ulusal festival yaptık . Bazen halk oyunları grubumuzla şenlendik , bazen fotoğraf kursları ile kendimizi geliştirdik. Ve tabiki tüm bu etkinliklerimizin içinde bulunan Milli bayramlarımızı da her zaman büyük bir coşku ile kutladık.

Kimi zaman koşu ekibimiz ter içinde kalsa da bu vatana feda olmuş nice şehitlerimizi hiç bir zaman unutmadık, unutmayacağız. Bütün millî bayramlarda , mahalli kurtuluş günlerinde ve 10 Kasım Atatürk’ü Anma haftasında ülkemizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü unutmadık , unutmayacağız, unutturmayacağız…


Sevgili dostlar,

Yukarıda saydığımız etkinliklerimiz dışında burada tek tek saymayla bitmeyecek daha nice etkinlikler yaptık. Bu özverili çalışmalar sonucunda geçen yıl İNSANA EN SAYGILI KURULUŞ ödülünü aldık.

Tarsus Kent Konseyi Bisiklet Topluluğu Aile ve takım ruhu ile , insanların yüreğine dokunmanın vicdani mutluluğu ile , esas amacı olan Bisiklet kullanımın yaygınlaşması ve yaygınlaştırılması hedefi ile ve Tarsusumuzu BİSİKLET DOSTU KENT’e dönüştürmenin hayalî ile her zaman olduğu gibi yoluna kararlılıkla devam edecektir.

Tabiki bu büyük çalışmaları ve sonucunda alınan güzel ödülleri sizlerin desteği ve özverili çalışmaları ile birlikte başardık. Bu vesileyle geçmişte veya halen emek çeken tüm grup üyelerimize , tüm kurum ve kuruluşlara, bölgemizde ve ülkemizde bisikletli ulaşımın geliştirilmesi için çaba gösteren tüm dernek ve topluluklara verdikleri destekten dolayı çok teşekkür ederiz. İnsana ve yüreğe dokunan bu emek dolu desteklerinizin her zaman olduğu gibi devam edeceğine inancımız tamdır.

DOĞUM GÜNÜN KUTLU OLSUN TARSUS KENT KONSEYİ BİSİKLET TOPLULUĞU…”

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster