Ana Sayfa Gündem 5 Eylül 2024 12 Görüntüleme

ALİ HAMZA PEHLİVAN, BAŞKANLIĞINDA, TARIM ZARARLILARI İLE MÜCADELE KONUSUNDA DEVAM EDEN ÇALIŞMALAR DEĞERLENDİRİLDİ

Valimiz Ali Hamza Pehlivan, başkanlığında, Tarım Zararlıları ile Mücadele konusunda Mersin Valiliği himayesinde devam eden çalışmalar hakkında değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.
Tarımsal üretimde zararlı organizmalarla mücadelede kültürel, biyolojik-biyoteknik mücadelenin önemine dikkat çeken Vali Pehlivan; “Verimli Çukurova bölgesinde bulunan Mersin İlimiz, yıllık 3,6 milyon ton meyve üretimi ile Türkiye sıralamasında birinci sırada yer almaktadır. Narenciye üretimi açısından önemli bir seviyede olan İlimizde geçen yıl 1.661.486 ton narenciye üretilmiş olup, 1.511.099 ton ile yaş sebze ve meyve ihracatıyla Türkiye’de 1. sırada yer almaktadır. 100’ün üzerinde ticareti yapılan bitkisel ürün üretilen Mersinimiz’de, zararlı organizmalarla mücadele yöntemleri hakkında emektar çiftçilerimiz bilgilendiriliyor, bilinçlendiriliyor, ekiplerimiz ‘Çiftçimiz Nerede Biz de Orada’ anlayışıyla sahada çiftçilerimiz ile birlikte kapsamlı çalışmaları devam ettirilmektedir.
Narenciye üretiminde; 2024 yılında İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerimiz tarafından toplam 836 eğitim düzenlenmiş, eğitimlere 14.212 üreticimiz katılmış, 46 sektör toplantısı yapılmış ve bu toplantılara 1.755 sektör temsilcisi katılmıştır. Narenciye üretiminde zararlı organizmalar ile mücadele eden çiftçilerimize destek olması amacıyla, İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüze bağlı 32 ekip 117 teknik personel sahada aktif olarak görev yapmaktadır.
Zararlı organizmaları takip etmek üzere 145 adet sabit izleme istasyonu bulunmakta olup İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz sürekli olarak takip çalışmalarına devam etmektedir. Tarım ve Orman Bakanlığı ile koordinasyon halinde, zararlılarla mücadele çalışmalarına İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile birlikte Büyükşehir Belediyesi, Kaymakamlıklar, Muhtarlıklar, Meslek Odaları,Birlikler, çiftlik sahipleri ve çiftçilerime dahil olmasıyla oldukça olumlu neticeler alınmaya başlanmıştır. Önümüzdeki günlerde elde ettiğimiz sonuçları kamuoyuyla paylaşacağız.”dedi. Emeği geçen bütün kişi ve kurumlara teşekkür etti.
İl Tarım ve Orman Müdürü Erdem Karadağ, Doğu Akdeniz Meyve Sineği Mücadele Bölge Koordinatörü Ahmet Güneş, Biyolojik Mücadele Araştırma Enstitü Müdürü Dr. Miraç Yayla, Ulusal Turunçgil Konseyi Başkanı Kemal Kaçmaz, Ulusal Turunçgil Konseyi Başdanışmanı ve Üretici Çiftçi Mehmet Mühür katıldı.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster