Ana Sayfa Gündem, Son Dakika, Spor, Tarsus 3 Eylül 2024 31 Görüntüleme

Muhammet Günkut, TİY Başkanlığına Adaylığını Açıkladı

Müteahhit Muhammet Günkut, Tarsus İdman Yurdu (TİY) başkanlığına adaylığını açıklamak için bugün Otel Zorbaz’da bir basın toplantısı düzenledi
 Saat 11.00’de başlayan toplantıda Günkut, Tarsus İdman Yurdu’nun tarihsel değerine ve kulübün gelecekteki hedeflerine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.
Günkut, hem kulübün yeniden yapılanma sürecine liderlik etmeyi hem de Tarsus İdman Yurdu’nu hak ettiği yerlere taşımayı amaçladıklarını belirtti.
Muhammet Günkut, konuşmasına katılımcılara teşekkür ederek başladı ve Tarsus İdman Yurdu’na duyduğu bağlılığı vurguladı:
“İnşallah bundan sonra daha iyi şeyler yapmak için hep birlikte gayret edip Tarsus İdman Yurdu’nu layık olduğu yerlere ulaştırmaya çalışacağız ”dedi.
Geçmişe Dönük Değerlendirmeler ve Gelecek Vizyonu
Konuşmasında geçmiş yıllara da değinen Günkut, 2 yıl önce benzer bir toplantıda da kulübün geleceği hakkında uyarılarda bulunduğunu hatırlattı. “O zaman, bu son çıkış, bu son tünel demiştik. Fakat gücümüz yetmedi ve işlerin buraya geleceğini bilemedik. Bu takımın geleceği kötüye gidiyor, sadece küme düşmek değil, kapanmaya doğru gidecek,” şeklinde konuşarak kulübün mevcut durumunun ciddiyetini bir kez daha vurguladı.
Günkut, Tarsus İdman Yurdu’nun tarihsel ve kültürel önemine dikkat çekerek, “Takımın kimin kurduğunu, ne kadar manevi değer taşıdığını artık söylemeye gerek yok; herkes bunu ezberledi ama kimse hakkını vermedi, kimse layıkıyla yapması gerekeni yapmadı,” ifadelerini kullandı.
Günkut, konuşmasında, kulübün mevcut mali durumuna da değinerek, “Borçlar herkesin malumu. Kulübün defterleri elimize almadan her şeyi net konuşmak zor, ancak 15-16 milyon sporcu ve hoca borçları ,5 -5 buçuk milyon Sigorta SGK borcunun olduğunu, ayrıca çeşitli borçların bulunduğu söyleniyor. Bunları temizlemeye ve kulübü yeniden yapılandırmaya kararlıyız. Elimizdeki tüm kaynakları ve deneyimlerimizi kullanarak bu borçları yönetilebilir bir seviyeye çekmeyi ve kulübün mali yapısını güçlendirmeyi hedefliyoruz,” dedi.
Yeniden Yapılanma ve Gelecek Planları
Günkut, adaylığı süresince kulübün sadece borçlarını temizlemekle kalmayıp, aynı zamanda sağlam bir altyapı oluşturmayı ve genç yeteneklere yatırım yapmayı planladıklarını söyledi. “Bu takımı küllerinden yeniden doğması için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Hemen başarı gelsin, şampiyon olunsun demek gerçekçi değil. Öncelikle altyapımızı güçlendireceğiz, gerekli hazırlıkları yapacağız ve başarıya koşacağız. Aksi halde sonuç hüsran oluyor ve kapatılması mümkün olmayan açıklar ve yaralar meydana çıkıyor,” diye konuştu.
Gelecek planlarına ilişkin detaylar da veren Günkut, Tarsus İdman Yurdu’nun önceki yönetimlerinin hatalarını tekrarlamamak adına, stratejik bir planlama süreci içinde olduklarını belirtti. “Bu dönemde bu işe talip olabilmek, hem yönetim hem idari anlamda gerçekten büyük bir cesaret gerektiriyor. Hiç kimse ‘Yok’ demedi, hiç kimse ‘Ne kadar borç var, ne kadar risk var, nasıl kalkarız bu işin altından?’ bile demedi. Biraz da bana güvendiklerini belirterek bu yola çıktık” dedi.
Basın toplantısının sonunda Günkut, basın mensuplarının sorularını yanıtlayarak toplantıyı sonlandırdı. Tarsus İdman Yurdu’nun geleceği için Tarsus halkının ve tüm paydaşların desteğine ihtiyaç duyduklarını vurgulayan Günkut, “İnşallah Allah mahcup etmez, inşallah her şey istediğimiz gibi gerçekleşir. Buradaki yönetici arkadaşlarıma ve sizlere, Tarsus halkına, hepinize teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Günkut ayrıca, “Bizimle birlikte bu yolda yürümek isteyen herkese kapımız açık. Amacımız sadece başarı değil, sürdürülebilir bir kulüp yapısı oluşturmak ve Tarsus İdman Yurdu’nu eski parlak günlerine döndürmek,” diyerek sözlerini noktaladı.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster