Ana Sayfa Gündem, Kadın, Tarsus, Yaşam 16 Ağustos 2024 33 Görüntüleme

KİLİKYA NEHİR DERNEĞİ’NİN “İLK EL SANATLARI SERGİSİ” AÇILDI

Kilikya Nehir Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Tarsus Şubesi, Tarsus Halk Eğitim Merkezi iş birliği ile el sanatları sergisi düzenledi
15 Ağustos Perşembe günü saat 10:00’da Tarsus Halk Eğitim Merkezi önünde ziyaretçilere açılan sergi, el emeği ve göz nuru ürünlerin sergilendiği önemli bir etkinlik olarak öne çıktı. Sergi, akşam saat 19:00’a kadar ziyaretçilerini ağırlamaya devam edecek.
Bu sergi, El Sanatları Teknolojisi/Dekoratif El Sanatları Kursu kapsamında bir yıl boyunca emek verilerek hazırlanan eserlerin ilk kez sergilendiği etkinlik olarak dikkat çekiyor. Kursiyerler, farklı yaş ve yetenek gruplarının ilgi ve beklentilerine hitap eden eserleriyle sergide yer aldı.
Bu sergi, Kilikya Nehir Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Tarsus Şubesi’nin ilk sergisi olma özelliği taşıyor ve onların el sanatları konusundaki yeteneklerini geniş bir kitleye tanıtma fırsatı sundu
Sergi açılışına Kilikya Nehir Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Onursal Başkanı Ahmet Verde Özuğurlu ve Tarsus Şube Başkanı Îzdeşir Keklik’in yanı sıra, Tarsus Belediye Başkan Yardımcıları Ali Uyan, Muzaffer Akkılıç ve Mehmet Ziya Güvenç, Tarsus Belediyesi Genel Koordinatörü Yusuf Nevruz, Tarsus Kent Konseyi Başkanı Musa Ceylan ve Tarsus Kent Konseyi Sekreteri Kenan Toros katıldı.
Kilikya Nehir Derneği Tarsus Kadın Komisyonu Başkanı Aylin Mantaş, serginin organizasyonunda önemli bir rol üstlendi. Aylin Mantaş, serginin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederek, özellikle sergiyi ziyaret edenlere olan minnettarlığını dile getirdi.
Tarsus Halk Eğitim Merkezi eğitmeni Aylin Kılıç ve kursiyerleri de sergide yer aldı ve etkinliğe katkıda bulundu.
Sergi, el sanatlarına ilgi duyanlar için keyifli bir deneyim sundu ve katılımcıların bir yıl süren çalışmalarını beğenilere sundu. Etkinlik, derneğin ve kursiyerlerin sanat ve zanaat alanındaki başarılarını kutlamak adına önemli bir adım olarak değerlendirildi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster