Ana Sayfa Eğitim, Gündem, Tarsus 16 Ağustos 2024 34 Görüntüleme

Tarsus’ta Yaz Kur’an Kursları Kapanış Programı Büyük İlgi Gördü

15 Ağustos 2024 Perşembe günü, Tarsus Müftülüğü Konferans Salonu’nda düzenlenen yaz Kur’an kursları kapanış programı büyük bir katılım ile gerçekleştirildi
 Saat 10:00’da başlayan törende, katılımcılar yoğun ilgi gösterdi.
Program, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Ardından Tarsus Müftüsü Murat Akçay, açılış konuşmasını yaptı.
Tarsus İlçe Müftüsü Murat Akçay konuşmasında :
“Rabbim, emeği geçen hocalarımızdan, öğrencilerimizden ve onları camiye gönderen velilerimizden razı olsun. Yaz Kur’an kurslarımızda Kur’an-ı Kerim’i öğreniyoruz.
Kur’an-ı Kerim’e karşı görevlerimiz her şeyden önce inanmak, ikinci görevimiz ise Kur’an-ı Kerim’i okumaktır. Bunun için yaz Kur’an kursları vardır.
Kur’an-ı Kerim’i anlamak ve onunla amel etmek, Allah’ın bize emanet olarak gönderdiği Kur’an-ı Kerim’e karşı görevimizdir. Tarsus’ta yaklaşık 10.500 civarında kız ve erkek öğrencimiz camilerimizde Kur’an kurslarımızda eğitim hizmeti aldı,” dedi.
Müftü Akçay, konuşmasının ardından çocuklara kursta öğrendikleri dini bilgiler üzerine sorular yöneltti ve doğru cevaplayanlara hediyeler verdi
Törenin devamında, Tarsus’taki çeşitli Kur’an kurslarına katılan ve eğitimlerini başarıyla tamamlayan öğrenciler, yeteneklerini sergileyen gösteriler sundu.
Programın sonunda, Tarsus Müftülüğü ’ne ait mobil araçla çocuklara ve katılan velilere kek ve meyve suyu ikramı yapıldı. Etkinlik, katılımcılardan tam not aldı.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster