Ana Sayfa Ekonomi, Gündem, Politika, Siyaset 5 Ağustos 2024 59 Görüntüleme

BAŞKAN KARIŞ: ÜLKEYİ BU HALE GETİRENLER EMEKLİYE DİLENCİ MUAMELESİ YAPIYOR!

Gelecek Partisi Mersin İl Başkanı Hamit Karış, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un emekli bir kadına dilenci muamelesi yaparak eline alışveriş kartı sıkıştırmaya çalışmasına sert tepki gösterdi. Başkan Karış, bu tutumun kabul edilemez olduğunu belirtti.

Hamit Karış, konuyla ilgili yaptığı açıklamada: “Bakan Murat Kurum’un emekli bir vatandaşımıza yaptığı bu davranış, hükümetin halkın gerçek sorunlarını ne kadar göz ardı ettiğinin bir göstergesidir. Emeklilerimiz yıllarca bu ülkeye hizmet etmiş, emeğiyle çalışmış insanlardır. Onlara dilenci muamelesi yapmak, insan onuruna aykırıdır ve hiçbir şekilde kabul edilemez” dedi.

“HALKTAN KOPUK YAŞADIKLARI ORTADA”

Karış, hükümetin sosyal yardımlarını bir lütuf gibi sunma anlayışını eleştirerek: “Sosyal devlet, vatandaşına onurlu bir yaşam sunmakla yükümlüdür. Emekli bir kadına zorla alışveriş kartı vermek, devletin görevinin ve vatandaşına olan saygısının ne kadar yetersiz olduğunun açık bir göstergesidir. Hükümet, emeklilerimizin onurunu zedeleyen bu tür yaklaşımlar yerine, onların yaşam standartlarını yükseltmeye yönelik politikalar üretmelidir. Hanımefendi, parayı iade ederek hükümetin bu yanlış tutumuna en güzel cevabı vermiştir. Bu olay, hükümetin halktan ne kadar kopuk olduğunun ve vatandaşın gerçek sorunlarına çözüm üretemediğinin bir göstergesidir. Gelecek Partisi olarak, halkımızın onurunu ve haklarını korumaya devam edeceğiz” dedi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster