Ana Sayfa Gündem, Politika, Siyaset, Yaşam 5 Ağustos 2024 61 Görüntüleme

CHP MEZİTLİ İLÇE BAŞKANI AV. ULAŞ YILMAZ: “HAYVAN HAKLARI İNSANLIK GÖREVİDİR”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mezitli İlçe Başkanı Av. Ulaş Yılmaz, TBMM’de kabul edilen sokak hayvanları yasasına karşı net bir tutum alarak, “Bu yasa, hayvanların yaşamlarına son vermeyi hedefleyen bir düzenlemedir. Toplum olarak bu durumu kabul etmemiz mümkün değildir. Sokak hayvanları bizim vicdanımızdır ve onların korunması gerekir” dedi.

HAYVANLAR HAKKINDA YENİ YASAL DÜZENLEME ŞART

Yılmaz, “Hayvanlar da tıpkı insanlar gibi yaşamak hakkına sahiptir. Onlara karşı duyarsız kalmak, insanlığı terk etmek demektir. Bu yasanın geri çekilmesi ve hayvan haklarının korunması adına sesimizin yükselmesi gerekiyor” şeklinde konuştu. Ayrıca, sokak hayvanları için daha iyi yaşam koşullarının sağlanmasının önemine vurgu yaparak, “Sokak hayvanlarına daha iyi yaşam alanları oluşturulmalı ve onlara gereken sevgi ile şefkat gösterilmelidir. Hayvan hakları, insan hakları kadar önemlidir” dedi.

Yılmaz, toplumun her kesiminden bu konuda duyarlı olmalarını ve sokak hayvanlarına sahip çıkmalarını talep ederek, “Birlikte hareket edersek bu yanlış uygulamaların önüne geçebiliriz” şeklinde sözlerini tamamladı.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster