Ana Sayfa Gündem, Tarsus, Yaşam 2 Ağustos 2024 43 Görüntüleme

TARDOBDER’in Aşure Etkinliği Büyük İlgi Gördü

Tarsus’ta Doğup Büyüyenler Derneği (TARDOBDER) tarafından geleneksel olarak düzenlenen aşure etkinliği, bu yıl da büyük ilgi gördü

Üçüncüsü düzenlenen etkinlik, 1 Ağustos 2024 Perşembe günü Dernek binasında gerçekleşti ve yoğun bir katılımla tamamlandı.
Tarsus Belediye Başkan Yardımcıları Ali Uyan ve Mehmet Ziya Güvenç, Meclis Üyesi ve Kent Konseyi Başkanı Musa Ceylan, Dr. Mehmet Yunus Seven, Dr. Vedat Günyar, CHP Tarsus İlçe Kadın Kolları Başkanı Figen Acıyiyen, dernek başkanları, üyeler, temsilcileri, Basın mensupları ve çok sayıda vatandaş etkinliğe katıldı.

Etkinlik, Uğur Uyar’ın açılış konuşmasıyla başladı. TARDOBDER Yönetim Kurulu Başkanı Ümran Yıldırım, katılımcıları selamlayarak etkinliğe hoş geldiniz dedi ve birlik ile beraberlik mesajları verdi. Yıldırım, “Bu yıl üçüncüsünü düzenlediğimiz aşure etkinliğimizde, hep birlikte olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Birlik ve beraberliğimizi pekiştirdiğimiz bu özel günde, herkese katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.


Tarsus Belediye Başkan Yardımcılarından Ali Uyan ise konuşmasında, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç’ın selamlarını iletti. Uyan, aşurenin toplumsal birlik ve beraberlik açısından önemine değinerek, “Aşure, farklı tatların bir araya gelerek oluşturduğu bir lezzet olduğu gibi, bizlerin de farklılıklarımızla bir araya gelerek oluşturduğumuz bir birlikteliğin simgesidir” ifadelerini kullandı.

Etkinlik, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile devam etti. Katılımcılar, manevi atmosferde dualar eşliğinde aşure ikramlarını bekledi. Özgür Yemekçilik tarafından özenle hazırlanan aşureler, misafirlere ikram edildi. Aşurelerin dağıtımı sırasında, katılımcılar arasında hoş sohbetler edildi ve toplumsal dayanışma ruhu yeniden canlandı.


Etkinliğe katılan vatandaşlar, TARDOBDER’e teşekkürlerini ileterek bu tür etkinliklerin daha sık düzenlenmesini talep ettiler. Katılımcılar, aşure etkinliğinin toplumsal bağları güçlendirdiğini ve Tarsus halkının bir araya gelmesi için önemli bir fırsat sunduğunu belirtti.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster