Ana Sayfa Ekonomi, Gündem, Tarsus 1 Ağustos 2024 28 Görüntüleme

İnşaat Sektöründeki Durgunluk Devam Ediyor

KOMİTELER BULUŞUYOR

Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Meslek Komiteleri, sektör temsilcileri ile buluşma toplantılarına hız kesmeden devam ediyor. Bu kez, Tarsus TSO Yönetim Kurulu Başkanı H. Ruhi Koçak’ın başkanlığında inşaat sektöründen 7. ve 8. Meslek Komitesi üyeleri bir araya geldi. Toplantıda, enflasyonist ortam, yüksek faiz oranları ve durmak bilmeyen maliyet artışları nedeniyle inşaat sektöründeki durgunluğun giderek arttığına dikkat çekildi.

Tarsus TSO Yönetimi, Meslek Komiteleri ile gerçekleştirdiği buluşmalar serisinde sektörlerin karşılaştığı sorunları masaya yatırmaya devam ediyor. Bu toplantıda, inşaat sektörünün karşılaştığı zorluklar detaylı bir şekilde değerlendirildi. Komite üyeleri, faizlerin yüksekliği ve sürekli artan maliyetlerin sektörü olumsuz etkilediğini vurguladı. Sektör temsilcileri, mevcut sorunların konut üretiminde önemli düşüşe yol açtığını ve inşaatın durma noktasına geldiğini belirtti.

Toplantıda ele alınan diğer önemli konular arasında ara eleman sıkıntısı ve yapı denetim firmalarının uygulamalarından kaynaklanan sorunlar yer aldı. İnşaat sektöründe kalifiye eleman eksikliğinin giderek arttığına dikkat çeken komite üyeleri, müteahhit firmaların yaptığı işleri denetleyen yapı denetim firmalarının seçiminde il bazındaki havuz sisteminin mesafe dikkate alınarak yeniden düzenlenmesi gerektiğini ifade etti. Ayrıca, ilin kendi içinde 1. ve 2. bölge olarak kurgulanması önerisi de değerlendirildi.

Tarsus TSO, sektörlerin yaşadığı sorunları dinleyerek çözüm önerileri geliştirmeye devam ediyor. Bu tür toplantılar, sektör temsilcilerinin sesini duyurması ve sorunların çözümü için önemli adımlar atılmasını sağlıyor.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster