Ana Sayfa Gündem, Spor, Tarsus, Yaşam 31 Temmuz 2024 39 Görüntüleme

TARSUSLU MİLLİ SPORCUMUZ RABİYA ÇİÇEK AVRUPA’DA BRONZ MADALYA KAZANDI

Tarsuslu Milli Atletimiz Rabiya Çiçek, geçtiğimiz hafta Avrupa 18 yaş altı (U18) Atletizm Şampiyonası’nda cirit atma dalında 54.52 metrelik derecesiyle bronz madalya kazandı
 Bu başarısıyla Avrupa 3. unvanını elde eden Rabiya Çiçek, hem Tarsus’un hem de ülkemizin gururu oldu.
Akkoza Medya ailesi olarak, başarılı sporcu ile Tarsus Şehir Stadyumu’nda özel bir röportaj gerçekleştirdik. Röportajda Rabiya Çiçek, başarı öyküsünü ve gelecek hedeflerini bizimle paylaştı.
Rabiya Çiçek Kimdir?
“Adım Rabiya Çiçek, 2007’de Tarsus’ta doğdum. Çok disiplinli bir hayat sürüyorum; spor yaparken uyku, dinlenme ve diğer tüm yaşam detaylarına dikkat etmek zorundayım. Çoğu şeyden ödün vererek, haftanın altı günü sıcak-soğuk demeden antrenman yapıyorum ve emeklerimin karşılığını alıyorum. Bu yıl Balkan Şampiyonası’nda ikincilik elde ettim ve bir hafta sonra Avrupa üçüncüsü oldum,” dedi.
Hedefleriniz Nelerdir?
“Bundan sonraki en büyük hedefim 2028 Olimpiyatları. Seneye Avrupa U20 Şampiyonası’na hazırlanıyoruz ama asıl hedefim 2028 Olimpiyatları. Her sporcunun hayali olduğu gibi benim de amacım orada madalya kazanmak. Umarım bu hayalim gerçekleşir,” ifadelerini kullandı.
Genç Sporculara Tavsiyeniz Nedir?
“Genç sporcuların kesinlikle keyif alarak spor yapmalarını öneririm. Sporu bir zorunluluk olarak görmemeliler. Eğer gerçekten ilerlemek istiyorlarsa, disiplinli bir yaşam sürmeliler. Uykularına ve beslenmelerine dikkat etmeliler,” şeklinde tavsiyelerde bulundu.
Son Olarak Neler Söylemek İstersiniz?
“İlk beni keşfeden beden eğitimi öğretmenim Fatih Tuan’ı asla unutmayacağım. Hatta bana, ‘Bugün büyük bir sporcu olsan beni unutma’ demişti. Unutmadım. Hocama çok teşekkür ediyorum. Ayrıca, antrenörüm Mustafa Karaduman’a da çok teşekkür ediyorum. Akkoza Medya ailesine ve bu başarıda emeği olan herkese teşekkür ediyorum,” dedi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster