Ana Sayfa Gündem, Yaşam 20 Mayıs 2024 72 Görüntüleme

19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI MERSİN İLİMİZDE COŞKUYLA KUTLANDI

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkarak milli mücadele ateşini yaktığı gün olan 19 Mayıs 1919 tarihinin 105.yıldönümünde, ‘19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’, ülkemizin dört bir yanında olduğu gibi Mersin İlimizde de büyük bir coşkuyla kutlandı
Valimiz Ali Hamza Pehlivan, Mersin Milletvekilleri, İl protokolü mensupları, Şehit ailelerimiz, Gazilerimiz, kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, gençlerimiz ve vatandaşlarımızın katılımla Cumhuriyet Meydanında gerçekleştirilen kutlama programı saygı duruşunda bulunulması ve akabinde Akdeniz Bölge Garnizon Komutanlığı Bandosu eşliğinde İstiklal Marşı’mızın okunmasıyla başladı.
Gençlik ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir’in günün anlam ve önemine ilişkin yaptığı konuşma yaptığı programda; Gençlik Merkezi üyesi bir gencimiz tarafından şiir okundu, Büyükşehir Belediyesi halk oyunları ekibinin gösterisi, ritmik jimnastik gösterisi, paramotor gösterisi ile tekvando gösterisi ve bisiklet, paten, kaykay gösterileri yapan gençlerimizin gösterileri sergilendi. Gençler tarafından Valimiz Ali Hamza Pehlivan’a Türk Bayrağı takdim edildi.
Vali Pehlivan, renkli görüntülere sahne olan programda, kutlama alanına gelmiş olan Şehit Ailelerimiz ve Gazilerimiz başta olmak üzere gençlerimiz ve vatandaşlarımız ile görüştü, bayramlarını kutladı, günün anısına fotoğraf çekimleri gerçekleştirildi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster