Ana Sayfa Ekonomi, Gündem, Tarsus 12 Aralık 2023 99 Görüntüleme

Tarsus Pamukluk Barajı Hizmete Açıldı

Tarsus ilçesinde sulama, içme suyu temini ve enerji üretimi için hayata geçirilen Pamukluk Barajı’nın önemli etapları, düzenlenen törenle açıldı. Türkiye’nin en büyük 4’üncü barajı olma özelliğini taşıyan Pamukluk Barajı, ekonomiye yılda 500 milyon TL katkı sağlamayı hedefliyor.

Pamukluk Barajı’nın su tutmaya başlamasıyla birlikte, bölgede tarımın yanı sıra içme suyu temini ve enerji üretimi gibi önemli ihtiyaçlar da karşılanacak. Yılda 2 defa ürün alınmasına olanak tanıyacak baraj, sera yetiştiriciliğine olanak sağlayarak tropikal meyvelerin yetişimini destekleyecek. Barajın sulama kapasitesi ile 180 bin dekarlık bir alan sulanabilecek ve 130 milyon metreküp içme suyu temin edilebilecek. Ayrıca, yılda 80 gigavatsaat enerji üretilmesi planlanıyor.

Açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pamukluk Barajı’nın bölge ekonomisine önemli bir katkı sağlayacağını vurgulayarak, “Tarım, içme suyu ve enerji üretimi konularında büyük bir dönüşüm başlatan Pamukluk Barajı, Tarsus’un ve çevre köylerinin kalkınması için önemli bir adımı simgeliyor,” dedi.

Açılış törenine Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ahmet Bağcı, milletvekilleri Ali Kıratlı, Havva Sibel, AK Parti Tarsus İlçe Başkanı İlker Uyar ve yönetim kurulu üyeleri Pamukluk Barajı’nın önemini vurgulayarak kurdele kesimi gerçekleştirdi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster