Ana Sayfa Ekonomi, Gündem, Son Dakika, Yaşam 3 Ekim 2023 148 Görüntüleme

BAŞKAN YILMAZ, BÖLGE ESNAFIYLA BULUŞTU, YATIRIMLARINI ANLATTI! “TOROSLAR’A YENİ TOPLU KONUT VE SANAYİ ALANI MÜJDESİ VERDİ”

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, bölge esnafıyla bir araya geldi, talep ve önerilerini dinledi

Başkan Yılmaz, Osmaniye Mahallesi’ndeki Gülnar ve Mutlular Kırathanesi’nde esnafla ve hemşerileriyle buluştuğu kahvaltı programında hayata geçirdikleri projeleri ve şehrin gelişmesi için yapılması gerekenleri anlattı ve ilçeyi kalkındıracak yeni müjdeler verdi.

Toroslar’da hayata geçirecekleri Toplu Konut Projesi’nden, Çiviçukuru bölgesinde yapmayı planladıkları Sanayi Alanı’nı, Gençlik ve Spor Bakanlığı’na tahsis ettikleri alanda yapılacak Gençlik Merkezi ve Spor Kompleksi çalışmalarıyla ilgili bilgiler veren Başkan Yılmaz; “Mersin önemli bir yer. Mersin’de güçlü olmamız lazım. Mersin’in kalesi de Toroslar. Gurur duyuyor ve bunun mücadelesini veriyoruz” dedi.

“MİLLETİMİZLE BÜYÜK BİR DAYANIŞMA ÖRNEĞİ GÖSTERDİK”

“Toroslar Belediyesi olarak en zor günlerde en özel projelerle vatandaşlarımızın yanında olduk” diyen Başkan Yılmaz; “4 buçuk yıldır Toroslar Belediye Başkanı olarak görev yapıyorum. Önce pandemiyi yaşadık, savaş yaşandı, 6 Şubat tarihinde de deprem felaketi oldu. Daha sonra Ekonomik kriz yaşandı. Esnafımız bundan etkilendi. İnşallah 2024 yılının ikinci yarısında ekonomik şartların iyileşeceğini bekliyoruz. Daha iyi günlere hep beraber ulaşacağız. Pandemi ve deprem sürecinde mümkün olduğunca vatandaşlarımızın yanında olduk. 65 yaş üstü büyüklerimizin, engellilerimizin, hastalarımızın her derdini, ihtiyacını gidermeye çalıştık. Yunus Emre Kültür Merkezimizde bir kriz masası oluşturduk. Çevik Belediyecilik anlayışıyla olağanünstü zamanlarda hızlıca organize olduk. Şehrimizde 400 bin depremzedeyi ağırladık. Vatandaşlarımızın da desteğiyle deprem bölgesine yardımlarımızı ulaştırdık. Milletimiz ne kadar nitelikli bir topluluk olduğumuzu, birliğimizin ve beraberliğimizin ne kadar kuvvetli olduğunu bir kez daha gösterdi. Toplumun belli siyaset simsarlarıyla değil, toplumun her kesimiyle irtibata geçme noktasında çalışmalar yapıyoruz” dedi.

“DEVLET –MİLLET EL ELE VEREREK ÇALIŞIYORUZ”

Sosyal ve Çevik Belediyecilik çalışmalarını anlatan Başkan Yılmaz; “Her bir evde bulunan herkesin derdi ve sıkıntısı bizi ilgilendirir. Her yıl Ramazan ayında 30 gün boyunca farklı mahallelerimizde iftar sofralarımızı açtık, binlerce vatandaşımızla bir araya geldik. 4 yıl boyunca her yıl ciddi miktarda asfalt ve parke çalışması yaptık. Bir yandan da MESKİ, telefon, internet, elektrik hatları geçildi, kazı çalışmaları yapıldı. Bu sorunlar ancak 30-40 yıllık yapısal sorunlar çözüldüğünde ortadan kalkar. Birçok farklı yerde pazar yeri kurduk. Gençlik ve Spor Bakanlığımız ile birlikte Mersin’e Gençlik Merkezi ve Spor Kompleksi kazandırdık. Devletimiz, milletimiz, bakanlık ve belediye el ele nasıl hizmetler yaptığımızı ve tesisler kurduğumuz görün. Çok yakında açılışını yapacağız. Çocuklarımız, gençlerimiz bu tesisten hizmet alacak inşallah. Yunus Emre Kültür Merkezimizde, yaşlılarımız, gençlerimiz, kadınlarımız ve çocuklarımız için değişik etkinlikler gerçekleştiriyoruz. Dünyanın neresinde güzel bir şey varsa ilçemize, milletimize, şehrimize, insanımıza getirmek bizim görevimiz. Buluklu Mahallemizde Kuvayi Milliye Karargahımızı kurduk” diye konuştu.

 

“İMAR PLANLARIMIZI YAPTIK, YENİ KAMU BİNALARININ TOROSLARIMIZA GELMESİNE KATKIDA BULUNDUK”

“Toroslar’ın arka mahalle olarak kabul edilmesini, kabul etmiyoruz” diyen Başkan Yılmaz, bununla ilgili mücadele verdiklerine dikkat çekerek; “Orman Bölge Müdürlüğü Toroslar’a geliyor. Garnizon Komutanlığımıza lojman yeri tahsis ettik. Emniyet Müdürlüğümüze ve Jandarmamıza yer tahsis ettik. Jandarma Kampüsü, Korukent Mahallemizdeki Çevik Kuvvet ile Özel Harekat Şube Müdürlüğü’nün arka tarafına geliyor. TOKİ işbirliğinde 650 konutu belediye olarak ilk defa biz yapacağız. Toroslar, Mersin’in kalesi. Çok şükür bundan gurur duyuyoruz. Bir de Toroslar’ı arka mahalle olarak görme eğilimi var. Şehir Hastanesi’nin kuzeyindeki o bandda oturanların yaylaya ihtiyacı yok. Hem serin, hem de otobana, hastaneye, otogara, merkeze çok yakın. İmar planlarımız özellikle geciktirildi. 5 binlik planlar değiştirilecek diye dayatıldı. Biz bunu hızlandırmanın mücadelesini verirken, Arpaçsakarlar Mahallesi 1. Etap Uygulama İmar Planı ile ilgili bir dava açıldı. 18 kat vermişiz. 18 kat kent silüetini ve estetiğini bozuyormuş. Olağanüstü meclisimizi topladık ve bununla ilgili plan yaptık. Mersin silüeti denince akla ne gelir? Denize açılalım ve Mersin’e bakalım. Orada kocaman bir 52 kat görürüz. Sağ tarafında Ulu Cami, sol tarafında Muğdat Cami ve aralarında sur gibi yüksek binalar görürüz. 18-20 katlı binalar. Zemini sağlam Arpaçsakarlar’daki 18 kata niye itiraz ediyor ve dava açıyorsunuz? Planımız, Büyükşehir Belediye Meclis’nden tekrar geçti. İki madde sonra Marina’nın arkasında bir bölge geldi. Burası 21 katlı ve yatay mimarı olsun dendi. Ama olacak ise bütün şehirde olsun. Biz, Toroslar olarak arka mahalle olarak kabul edilmeyi etmiyoruz” ifadelerini kullandı.

“MERSİN, MEZARLIĞINI, SANAYİSİNİ PLANLAYAMAMIŞ BİR ŞEHİR”

Mersin’in, büyük yatırımlardan geri kaldığını ve bu yatırımları bekleyecek zamanının olmadığına dikkat çeken Başkan Yılmaz; “Battı çıktıyla Mersin yaklaşık 10 yıldır tanışıyor. Metro’yu, tramvayı, hafif ve ağır raylı sistem halen tartışılıyor. Mersin, birçok açıdan geriden geliyor. Bunun da birçok sebebi var. En büyük sebeplerinden bir tanesi Mersin’in her zaman Ankara ile ters düşmesi. Kahramanmaraş’a, Gaziantep’e, Ankara’ya gittiğimizde yapısal projelerini çözmüş, organize olmuş şehirler görüyoruz. Mersin o noktaya gelemedi. Ama gelmesi mümkün. Deniz ve limanı var. Mersin, Mezarlığını, sanayisini planlayamayan bir şehir” dedi.

“TOROSLAR’A YENİ BİR SANAYİ ALANI KAZANDIRACAĞIZ”

Mersin’in yeni bir sanayi alanını ihtiyacı olduğunu ve bununla ilgili Çiviçukuru bölgesini düşündüklerini kaydeden Başkan Yılmaz; “10 tane oda başkanıyla yer konusuda görüştük. Herkes Sanayi Sitesi istiyor. Ama buna uygun olarak imar planlarında işaretlenmiş yeterli büyüklükte yer yok. Şehir Hastanesi’nin arkasını önerdiler. Orayı da biz kabul etmedik. Orası konut alanı ve çok güzel bir yer. Sayın Bakanımızın, Sayın Valimizin, İl ve İlçe Protokolümüzün nezdinde şu öneride bulunduk. Çiviçukuru bölgesinde yapalım. Karaisalı ve Çopurlu Mahalleleri arasındaki ova. Orası yaklaşık 4 bin dönüm. İçinden DSİ kanalı geçiyor. Kanalın aşağısı 2 bin 500 dönüm. Tarım yapılıyor ama Tarım İl Müdürlüğü’nün raporuna gören tarıma elverişli değil. Köylülerimiz çıkmışlar ve yakında yerleşim yeri yok. Şehrimizin sıkıntısını çözmek ve Toroslarımıza değer katmak açısından burası olsun istiyoruz. Binlerce kişi istihdam edilir. Banka şubeleri, şirketler açılır, otoban giriş ve çıkışı kolay olur ve oteller yapılır. İlçemizi kalkındıracak bu projeyi ortaya koyduk ve bunun takipçisiyiz” şeklinde konuştu.

Soru ve cevap şeklinde geçen toplantının ardından programa katılan tüm esnafa teşekkür eden Başkan Yılmaz; “Bu memleketin insanı olarak, bu memleketin sıkıntılarını çözmek istiyoruz. Allah korusun bu memleketin bir sıkıntısı olsa organize olacak yine bizleriz. Bir ve beraber olmak, birlikte sıkıntıyı çözmek bizim görevimiz” dedi.Başkan Yılmaz, daha sonra Osmaniye Mahalle Muhtarlığı’nı ziyaret etti.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster