Ana Sayfa Gündem, Politika, Siyaset, Son Dakika, Tarsus, Yaşam 17 Temmuz 2023 176 Görüntüleme

MİLLETVEKİLİ KOCAMAZ TBMM’DE MERSİN’E SÖZ VERİLİP, YAPILMAYAN TÜM VAATLERİ TEK TEK SIRALADI!

İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, TBMM Genel Kurulu’nda gündem dışı söz alarak Mersin’in çözüm bekleyen sorunlarını tek tek sıraladı.

İYİ Partili Kocamaz, “Mersin’e 2018 seçimleri sırasında verilen sözler bile bugüne kadar ne yazık ki tutulmamıştır” dedi.TBMM Genel Kurulu’nda gündem dışı söz alan İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, Mersin’in çözüm bekleyen sorunlarını tek tek dile getirdi.

Genel kurul kürsüsünden söz verilen ama tutulmayan hizmetleri sıralayan İYİ Partili Kocamaz, “Mersin’e 2018 seçimleri sırasında verilen sözler bile bugüne kadar ne yazık ki tutulmamıştır” dedi.

Kocamaz, Turizm bölgesi ilan edilen 8 alana bugüne kadar bir çivi bile çakılmamıştır diyerek “Yap-İşlet Devret modeli ile inşaattı devam eden Çukurova Havalimanı’nın bugüne kadar temel atma töreni 3 kez, inşaatın başlamasından bu yana açılış tarihi de 7 kez ertelenmiştir” dedi.

İktidarın 2018 seçim beyannamesinde yer alan ve Tarsus ve Mersin’e sulama, içme suyu temini ve enerji üretimi için yapımına başlanan Pamukluk Barajı ilave tesislerle 2022 yılı Şubat ayında tamamlanacağı açıklanmasına rağmen ne yazık ki bugüne kadar tamamlanmadığını dile getiren Kocamaz,  “Mersin Konteyner Limanı’nda da durum aynıdır. Hem 2018 Seçim Beyannamesinde, hem de 10. Kalkınma Planı’nda Konteyner limanı için Mersin’e söz verilmişti” dedi.

İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, Ancak buna rağmen Ulaştırma ve Altyapı eski Bakanı, Mersin konteyner limanının Adana’nın Yumurtalık İlçesine yapılacağını açıkladığını yapılan bu açıklamanın Mersin’de büyük tepkilere neden olduğunu aktardı.

Kocamaz , “Yine AKP’nin 2018 seçim beyannamesinde Mersin-Erdemli-Silifke Otoyolu projesinin tamamlanacağının sözü verilmişti. Üzerinden iki seçim geçmesine rağmen bırakın otoyolun açılmasını doğru dürüst inşaatına bile başlanmamıştır.  Otoyolda seçim dönemine sadece göstermelik bir çalışma başlatılmıştır. Bugüne kadar hizmete açılamayan bu yolda sürücüler ve yolcular “çile çekmeye” devam etmektedir “ dedi.

Mersin Şehir Hastanesi’nin merkeze uzaklığı ile ilgili yaşan sorunları dile getiren Milletvekili Kocamaz, “Mersin’de bir tarafta yıllardır tamamlanamayan ve hizmete sunulamayan yatırımlar varken, diğer tarafta da yanlış yerlere yapılan yatırımlar vatandaşlarımıza adeta zulüm yaşatmaktadır. Bu yatırımlardan birisi de Mersin Şehir Hastanesi’dir. Mersin Şehir Hastanesi, merkeze yaklaşık 9 kilometre uzaklıkta şehrin dışına yapılmış, Üstüne Mersin Devlet Hastanesi de kapatılmış hastalar adeta tek hastaneye mahkûm edilmiş, vatandaşlar hastaneye ulaşabilmek için de 2-3 araç değiştirmek zorunda bırakılmıştır “ açıklamasını yaptı.

Hükümetin, Mersin’in Tarsus İlçesinde Çokak, Çavuşlu, Koçmarlı ve Yanıkkışla köyleri sınırında ve 5 bin dönüm kullanılacak ormanlık alanda çimento fabrikası ve fabrikaya ait hammadde sahaları ile bölgeyi ateşe attığını sözlerine ekleyen Kocamaz, “Çimento fabrikasının ve hammadde sahalarının kurulacağı alanda 11 yerleşim alanı bulunmaktadır. Bu alanda; hali hazırda orman alanları, zeytin bahçeleri, üzüm bağları ve tarım arazileri bulunmakta, fabrika önemli tarım alanlarının tam ortasına yapılmak istenmektedir. Oysa daha önce Silifke Yeşilovacık’ta yapılmasına engel olunamayan çimento fabrikasının şuanda çevreye vermiş olduğu zararlar ortadadır. Fabrikanın buraya kurulması halinde, önemli bir hava ve çevre kirliliği oluşacaktır. Bu nedenle o bölgedeki vatandaşlarımızı yerinden yurdundan etmeden yol yakınken bu yatırım durdurulmalıdır “ dedi.

Konuşmasında Çiftçilerin yaşamsal sorunlarına da değinen İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz,

Mersin İlimizde, nüfusun önemli bir bölümü geçimini yetiştirdikleri tarımsal ürünlerden sağlamakta ve bu kapsamda ekonomiye önemli katkılar sağlamaktadır. Buna rağmen, yüksek girdiler ve düşen ürün fiyatlar karşısında üretici, maliyetlerini bile karşılayamaz hale gelmiştir.Ne yazık ki bu yıl Anamur’da üretilen muz maliyetini karşılamıyor. Mut İlçemizde bahçede kayısının kilosu 5 TL’ye, Erdemli İlçemizde ise limonun kilosu 3 TL’ye kadar düşmüştür. Düşen bu fiyatlara karşılık marketlerde muzun kilosu 25-30 TL’ye, kayısı kilosu 40-50 TL’ye, limon ise kilosu 18-20 TL’ye satılmaktadır.    Böylece uygulanan yanlış politikalar ve ihracat yasakları yüzünden üreticinin kar ve kazancı aracıya, tüccara veya marketlere gitmektedir. Bu durumda, üreticiye yalnızca yüksek maliyetler ve yaşadıkları zarar kalmaktadır” açıklamasını yaptı.

Kocamaz, Ayrıca Anamur ilçesinde şiddetli fırtına ve hortum, Tarsus İlçesinde şiddetli yağış sel, yine Erdemli ilçesinde dolu ve sel nedeniyle zarar gören ve mağdur alan olan üreticilerin gördüğü zararla ilgili henüz her hangi bir destek sağlanmadığını vurgulayarak  Afetten zarar gören üreticilerin mağduriyetinin biran evvel giderilmesini istedi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster