İçel
Ana Sayfa Ekonomi, Gündem, Kültür, Son Dakika, Teknoloji, Yaşam 14 Aralık 2022 159 Görüntüleme

81 İlde Eş Zamanlı “Güvenli Trafik, Güvenli Tarım” Sempozyumu Düzenlendi

Vali Ali Hamza Pehlivan, İçişleri Bakanlığı himayesinde, Jandarma Genel Komutanlığı ev sahipliğinde Ankara Beştepe’de, 81 İlde eş zamanlı gerçekleştirilen “Güvenli Trafik, Güvenli Tarım” sempozyumunun açılış programına, Mersin İl Jandarma Komutanlığı Şehit J.Uzm.Çvş. Eren Kızılgedik Brifing Salonu’ndan Video Konferans Sistemi (VKS) ile katıldı.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan program ‘Güvenli Trafik Güvenli Tarım’ tanıtım filmi ile devam etti.
Jandarma Genel Komutanlığı Trafik Daire Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen sunumun ardından İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin birer konuşma gerçekleştirdi.
Özellikle kırsal bölgelerde tedbirlerin,eğitici faaliyetlerin ve denetimlerin artırılarak trafik kazalarının önlenmesi hususunda kamuoyunda farkındalık oluşturmak amacıyla “Önlem Al, Hayatta Kal” mottosuyla düzenlenen “Güvenli Trafik, Güvenli Tarım” sempozyumun açılış programında trafik güvenliğine ilişkin sunumlar yapıldı, İçişleri Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı arasında imzalanacak olan iş birliği protokolünün içeriği hakkında bilgiler paylaşıldı.
Trafik kazalarının önlenmesine yönelik kampanyalara destek veren kurum ve kuruluş temsilcilerine plaket ve teşekkür belgeleri takdim edildi.
Trafik Jandarmasının yeni kıyafetlerinin kamuoyuna tanıtılmasının akabinde program toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.
12-13 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan sempozyumda; kırsal alanlar ve yollarda yoğun olarak meydana gelen trafik kazalarının önlenmesi/azaltılmasına yönelik olarak; kırsal alan koşulları ve tarımsal üretim faaliyetleriyle ilişkili trafik kazalarının azaltılması/önlenmesine yönelik bilimsel, teknik ve uygulayıcılar düzeyinde değerlendirmelerde bulunulması ve çözüm önerileri geliştirilmesi, Bakanlıklar, Üniversiteler, sektörel kuruluşlar, STK’lar ve trafik kolluğu arasında iş birliğinin geliştirilmesi, 2021-2023 Karayolu Trafik Güvenliği Eylem Planlarına dahil edilmesine ihtiyaç duyulan yeni performans göstergelerinin değerlendirilmesi, akademik araştırmalar için yeni alanlar ve konulara altyapı oluşturulması, tarımsal işgücünün trafik güvenliği ile iş sağlığı ve güvenliğine yönelik mevzuat değişikliği ihtiyaçlarının değerlendirilmesi, tarımsal faaliyetlerle ilişkili trafik kazalarının azaltılmasına yönelik denetim, eğitim ve kampanyaların sürekli ve sürdürülebilir hale getirilmesi konuları ele alınacak.
Video konferans yöntemiyle İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy’un başkanlığında 81 İlde eş zamanlı gerçekleştirilen “Güvenli Trafik, Güvenli Tarım” sempozyumunun açılış programına video konferans yoluyla Vali Ali Hamza Pehlivan ile birlikte Vali Yardımcısı Alp Eren Yılmaz, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Necip Çarıkcıoğlu, İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, ilgili kurum müdürleri, Jandarma ve Emniyet birimlerinin sorumlu amirleri katıldı.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster