Ana Sayfa Gündem 30 Ağustos 2024 15 Görüntüleme

30 Ağustos Zafer Bayramı Coşkusu Çocuk Gelişim Merkezleri’ni de Sardı

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Çocuk Gelişim Merkezleri’nde gerçekleştirilen 30 Ağustos etkinlikleri hem miniklere hem de velilere Zafer Bayramı coşkusu yaşattı. Halkkent, Münir Özkul, Tarsus 100.Yıl Atatürk, Yenice Yaşar Bayboğan, Begonvil ve Gülnar Çocuk Gelişim Merkezleri’nden eğitim alan çocuklar; Atatürk baskılı tişörtleri, ay yıldızlı taçları ve ellerinde bayraklarla gösteri gerçekleştirdi. Gösteri esnasında veliler de çocuklarını yalnız bırakmadı. Şarkılar ve marşlar eşliğinde gerçekleştirilen gösteriler, velileri hem duygulandırdı hem gururlandırdı. Etkinliğin sonunda miniklere, tamamladıkları eğitim dönemi dolayısıyla ‘Yaz Okulu Sertifikası’ da verildi.

Tanışık: “Bugünü coşkuyla kutladık”

Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi bünyesindeki Çocuk Merkezleri Koordinatörü Özlem Tanışık, 30 Ağustos coşkusunun minik yüreklerde daha da büyüdüğünü söyleyerek, “Şanlı tarihimizin en anlamlı günlerinden birini miniklerimiz ve ebeveynlerimizle birlikte coşkuyla kutladık. 100. Yıl Çocuk Gelişim Merkezi’ndeyiz ama eş zamanlı olarak tüm Çocuk Gelişim Merkezlerimiz ve Çocuk Atölyelerimizde bu anlamlı günü miniklerimizle ve ebeveynlerimizle kutluyoruz. Bu sürece hazırlanırken, kahramanlarımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını miniklerimize anlattık. Ülkemizin nasıl kazanıldığı, ülkemiz için nasıl mücadeleler verildiği konusunda onları aydınlattık. Onlarda bu aydınlanma doğrultusunda bugünü daha da coşkuyla kutladılar. Herkesin Zafer Bayramı kutlu olsun” dedi.

“Kızımı, ilk defa bir sahnede gösteri yaparken gördüm”

Kızı Aybüke’yi Büyükşehir Belediyesi’nin Halkkent’teki Çocuk Gelişim Merkezine getiren Adile Türkoğlu, 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinliğini çok beğendiğini belirterek, “Etkinlik çok iyiydi, çok mutlu oldum. Kızımı, ilk defa bir sahnede gösteri yaparken gördüm” dedi. Çocuk Gelişim Merkezi’nin verdiği eğitimden, öğretmenlerin gösterdiği ilgiye kadar her konuda memnun olduğunu sözlerine ekleyen Türkoğlu, “Başlayalı bir ay oldu, çok memnunuz. Şu anda özel kreşlerin ücreti inanılmaz yüksek. Öğretmenleri, buranın eğitimi, işleyişi, birebir her gün bana yapmış oldukları geri bildirim; her şeyden oldukça memnunum. Çok kısa bir dönem özel kreş deneyimimiz oldu. Özele göndermiş olmama rağmen bile bu kadar ilgi ve alaka görmedim. Buradan oldukça memnunum. Bu anlamda Vahap Seçer’e çok teşekkür ederim” ifadelerine yer verdi.

“Her şey çok güzeldi”

Muhammet Ömür Tuzun’un annesi Özlem Tuzun da etkinliği oldukça beğendiğini ifade ederek, “Hazırlık aşamasından başlayarak her şey çok güzeldi. Çocuğum çok heyecanlıydı, biz de aynı şekilde. Çok memnunum. Eğitimi, etkinlikleri, öğretmenlerin ilgisi, alakası yönünden Çocuk Gelişim Merkezi’nden çok memnunum” diye konuştu. Çocuğunun severek geldiğini de sözlerine ekleyen Tuzun, “Her sabah; ‘anne okuluma gideceğim, geç kaldım’ diyerek uyanıyor” dedi.

“Oğlumun ilk heyecanına ortak oldum”

100. Yıl Çocuk Gelişim Merkezi’nde eğitim gören Demirhan’ın annesi Ece Nadide Yıldırım, oğlunun severek geldiğini kaydederek, “Temmuz ayından beri buradayız. Çok mutluyuz, oğlum severek geliyor. Hatta Cumartesi günleri ‘neden okul yok?’ diye üzülüyor. Çok severek geliyoruz. Çok duyguluyum, heyecanlıyım. Oğlumun ilk heyecanına ortak oldum. Çok mutluyuz, nice yüzyıllarımız olsun inşallah” diye konuştu.

“Çocuğum daha da sosyalleşti”

Zafer Bayramı kutlamalarına katılan velilerden Özgür Kottaş ise Büyükşehir’in sosyal projelerini çok beğendiğini kaydederek, “30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun. Bu millet, bu devlet bugünlere gelmek için çok uğraştı. Benim de oğlum Büyükşehir Belediyesi’nin Çocuk Gelişim Merkezi’nde. Bizde çok memnunuz, daha da sosyalleşti, gelişimi artıyor. Ayrıca Mersin merkezde ki sosyal imkanlar da çok iyi; Tarsus’ta da hissediyoruz bunu. Vahap Başkan’dan memnunuz” şeklinde konuştu.

Minik Selin’in babası Selami Canatan da, Çocuk Gelişim Merkezi’nin faaliyetlerinden dolayı mutlu olduklarının altını çizerek, “Biz ilk açıldığı günden beri getiriyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Vahap Seçer, Tarsus halkını çok seviyor. O kadar çok seviyor ki, her fırsatta buraya geliyor; sosyal projeler gerçekleştiriyor. Çocuk Gelişim Merkezi’ne şu anda ilgi çok fazla. Herkes kayıt yaptırmak istiyor. Bu şekilde biz çok mutluyuz. Herkesin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyorum” dedi.

 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster