İçel
Ana Sayfa Gündem, Sağlık, Teknoloji, Yaşam 2 Ocak 2023 152 Görüntüleme

2022 Yılı İçerisinde 3.890 Gemi Denetlendi,13 Gemiye İdari Yaptırım Cezası Uygulandı

Mersin Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’na bağlı ekipler, 2022 yılı içerisinde 3 bin 890 gemiyi denetleyerek, denizi kirlettiği tespit edilen 13 gemiye idari yaptırım cezası uyguladı.

Mersin denizinin kirletilme oranı yarı yarıya düştü

Denizcilik Hizmetleri ve Denetim Şube Müdürlüğü ekipleri, görev alanlarında hem katı atıkları topluyor, hem de limana yanaşan ya da açıkta bekleyen gemilerin oluşturabileceği olası kirlilikleri denetliyor. Ekipler rutin denetimlerin yanı sıra, vatandaşların ihbarı üzerine de denetim gerçekleştiriyor.

3 deniz denetim aracı, bir deniz süpürgesi, bir deniz denetim teknesi ile yapılan denetimler, hem gece hem de gündüz görüşü olan drone ile havadan da sürdürülüyor. Denizi kirlettiği tespit edilen tekne ve gemilere idari para cezası uygulanıyor.

2022 yılı boyunca toplam 3 bin 890 gemi denetlenirken, 13 gemiye de idari para cezası uygulandı. Yapılan denetimler, kirliliğe sebep olan gemiler için caydırıcı oldu ve Mersin denizinin kirletilme oranı yarı yarıya düştü.

Öztürk: “Amacımız deniz kirliliğine engel olmak”

Çevre Koruma Kontrol Dairesi Başkanlığı Denizcilik Hizmetleri ve Denetim Şube Müdürlüğü’nde denetim görevlisi Gökhan Öztürk, denetim hizmeti hakkında bilgi vererek, “Yıl boyu 7/24 esası üzerinden denetim yapılıyor. Bu konuda Türkiye’de sadece İstanbul, Kocaeli, Antalya ve Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin yetkisi bulunmaktadır. Birimimiz bu yıl 225 gün boyunca bu denetimi, hava şartları izin verdiği sürece icra etmiştir. 3 bin 890 gemi denetlenirken, 13 gemiye idari yaptırım cezası uygulandı” dedi.

Amaçlarının deniz kirletilmeden önce engel olmak olduğunu vurgulayan Öztürk, denetimlerin kirlilik oranını ciddi boyutta azalttığını vurgulayarak, “Amacımız, şehrimizin liman sahası başta olmak üzere, gemilerden kaynaklı oluşan kirliliğe engel olmak. Restoran tekneler ve balıkçı tekneleri de denetimimiz altında. Büyük kirlilikler daha çok, trafiğin yoğun olduğu Mersin Limanı giriş çıkışlı büyük gemilerden kaynaklanıyor. Yıllardır yaptığımız bütün denetimlerimiz kayıt altında. Havadan yapılan ve bizim yaptığımız sıkı denetimler sayesinde, son yıllarda deniz kirliliğinde yarı yarıya düşüş yaşandı” diye konuştu.

default

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster