Ana Sayfa Gündem, Tarsus, Yaşam 12 Şubat 2024 128 Görüntüleme

2017 Tüm Emeklilerin Sendikası Tarsus Şube Başkanı Hüseyin Pala Yerel Yönetim Seçimleri ile İlgili Basın Açıklaması Yaptı

2017 Tüm Emeklilerin Sendikası Tarsus Şube Başkanı Hüseyin Pala Yerel Yönetim Seçimleri ile İlgili Basın Açıklaması Yaptı. Başkan Hüseyin Pala yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“2024 YEREL SEÇİMLERİNE GİDERKEN SENDİKAMIZIN ALACAĞI TUTUM

Türkiye’de milletvekili, cumhurbaşkanlığı ve yerel seçimlere

katılan siyasi partiler hiç bir zaman eşit koşullarda yarışamıyor. İktidarı elinde bulunduran güçlerin, iktidar olanaklarını kullandıkları bilinse de, mevcut iktidar bloğunun bütün devlet olanaklarıyla  seçimlere doğrudan bu denli müdahil  olduğu hiç bir dönem görülmedi.

Türkiye’de iktidar bloğu lehine, iktidarın doğrudan müdahalesiyle, eşit olmayan koşullarda seçimlere gidiliyor. Siyaset kurumlarının eşit olmayan bu yarışa itirazsız veya eşit koşullar varmış gibi katılmaları bize göre izaha muhtaçtır. Bu konuda  siyaset kurumlarının ikna edici bir açıklamasını şimdiye kadar göremedik.  Haliyle eşit olmayan bu yarışı sendika olarak  kabul edilemez buluyoruz.

16 milyonu bulan emekli topluluğu örgütlü davrandığında  seçimlerde belirleyici olabilecek bir kitledir. Bu potansiyelin değerlendirilmesi kendi öz gücümüzü bilmemiz ve örgütlülüğümüzü büyütmekten geçtiğini biliyoruz. O halde seçim sürecinde bir taraftan örgütsel büyümemizi gerçekleştirmeyi, diğer taraftan beklentilerimizi yerel yönetim adaylarıyla buluşturmak amacıyla taleplerimizi açıklıyoruz.

  Seçilecek yerel yöneticilerden bazı  beklentilerimiz şunlardır:

1- 65 yaş altı emeklilerde ulaşım yüzde 50 indirimli olmalı,

2- Emekliler ve yaşlılar için sosyal ve kültürel aktivasyon merkezleri açılmalı, emekli kıraathaneleri çözüm değildir.

3-  Yaşlı ve emeklilerden ihtiyacı olanlara  ücretsiz bakım merkezleri açılmalı, geriatri hizmetleri verilmeli,

  1. Belediye meclis toplantılarına fahri olarak katılımı sağlanmalı,
  2. Emekli ve yaşlıların torunlarıyla vakit geçireceği uygun koşullarda alanlar yaratılmalı,
  3. İhtiyaç sahibi emekli ve yaşlılarımıza ihtiyaç desteği yapılmalı,
  4. Emeklilerin gezi ve çeşitli etkinlikleri için araç, ses düzeni gibi ihtiyaçları sosyal ve kültürel etkinlikler kapsamında karşılanmalı,
  5. Emekli sendikalarına toplantıda yapabilecekleri ofis ve salon tahsis edilmeli,
  6. Belediyeler emekli örgütleri ile diyaloğa açık olmalıdır.

 

Tüm Emeklilerin Sendikası olarak yerel seçimlerde, belirttiğimiz taleplerimize olumlu yaklaşan ve gerçekleştirilmesi için çaba sarf edecek olan, emekten-emekçilerden-emeklilerden yana belediye başkan adaylarını ve meclis üyelerini, muhtarları destekleyeceğimizi kamuoyuna duyururuz.”

 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster