Ana Sayfa Gündem, Kültür, Tarsus 16 Ocak 2024 78 Görüntüleme

2.ULUSLARARASI TARSUS FESTİVALİ FOTOĞRAF SERGİSİ AÇILDI

Tarsus’ta Objektiflerden Yansıyan Sanat…

Tarsus Mehmet Bal Resim Galerisi, 15 Ocak 2024 Pazartesi günü düzenlenen törenle, 2. Uluslararası Tarsus Festivali Fotoğraf Sergisi’ne ev sahipliği yaptı.
Serginin açılışı, sanatseverleri bir araya getirirken, festival kapsamında çekilen özel fotoğraflar sanatseverlerle buluştu.

Zengin içerikli sergi, 15-31 Ocak tarihleri arasında ziyarete açık olacak. Sergide; Lütfi Hasoğlu,Semra Karacan, Fikriye Yıldırım, Rıfat Gürbüz, Selma Eser, Selami Türk, Ahmet Bağ, Nurten Ertekin, Selda Cavaş, Mehmet Rıfkı Alpkaya’nın festival boyunca çektikleri etkileyici fotoğraflar yer alıyor.


Açılış konuşmasını, TADEKA üyesi Dr. Ali Cerrahoğlu gerçekleştirdi.

Sayın Cerrahoğlu konuşmasında :
“Bugün Tarsus’umuzda çok güzel bir etkinlik için bir aradayız. Gerçekten çok mutluyuz. Sanatın her türlüsü çok aktif bir şekilde gerçekleşiyor bugün de fotoğraf sanatının çok değerli eserlerini birlikte göreceğiz.
Bu güzel festivalin çok ilginç anlarını güzel anlarını ölümsüzleştirmek üzere bir grup fotoğraf sanatçısı çok güzel eserler oluşturdular.” dedi ve serginin sanatseverler için bir buluşma noktası olacağını belirterek, Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e ve katılımcılara teşekkürlerini iletti.


Ali Cerrahoğlu’nun ardından söz alan Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Bengi İspir Özdülger ise serginin öneminden bahsederken, sergide fotoğrafları sergilenen 10 fotoğrafçıya ve katılımcılara teşekkürlerini ileterek, Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman sanatın ve sanatçının yanında olacaklarını özellikle vurguladı.
Sanatseverler, bu özel sergiyi ziyaret ederek, farklı bakış açılarıyla çekilen fotoğrafları inceleme ve sanatçıların duygularını paylaşma fırsatını bulacaklar.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster