Ana Sayfa Gündem, Spor 2 Eylül 2024 7 Görüntüleme

14. ‘Transanatolia Uluslararası Ralli Raid Yarışları’ Bu Sene Mersin’den Start Verdi

Kent genelinde 7’den 70’e vatandaşları spora teşvik etmek ve Mersin’in sporla anılan bir kent olması için çalışmalarını sürdüren Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin spora olan destekleri her geçen gün katlanarak büyümeye devam ediyor.

Dünyanın en büyük ve zorlu ralli-raid yarışlarından biri olan ve her sene farklı bir şehirde başlatılan, bu sene ise 14.’sü gerçekleştirilen ‘TransAnatolia Uluslararası Ralli Raid Yarışları’ Büyükşehir Belediyesi ve Mersin Valiliği’nin de destekleri ile Mersin’de start verdi.  11 ülkeden yaklaşık 100 sporcunun katılımı ile gerçekleştirilen yarışmada sporcular Mersin’den başlayıp toplam 15 il sınırından geçerek Van’da yarışlarını noktalayacak. Her türlü arazi aracının kullanılabildiği yarışmada sporcular 2 bin 200 kilometre uzunluğundaki parkuru tamamlayarak 7 gün boyunca yolculuk yapacak.

Yorulmaz: “Büyükşehir olarak spora ve sporcuya olan desteğimiz her zaman devam edecek”

Mersin Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığından Kubilay Yorulmaz, TransAnatoli ralli-raid yarışlarının bu sene 14.’sünün yapıldığını kaydederek, “Yarışma, Mersin’de başlayıp Van’da son bulacak. Büyükşehir Belediyesi olarak diğer spor dallarında olduğu gibi motor sporlarına da destek olmaktan mutluluk duyuyoruz. Burada ulusal ve uluslararası sporcularımıza ev sahipliği yapmakla beraber Mersin’imizi de tanıtma fırsatı da yakalamış olduk. Buradan bütün sporcularımıza başarılar diliyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak spora ve sporcuya olan desteğimiz her zaman devam edecek” ifadelerini kullandı.

Büyükpınar: “Her sene farklı bir rotada farklı bir tema ile Türkiye’yi dünyaya duyuruyoruz”

TransAnatolia’nın Genel Koordinatörü Burak Büyükpınar, TransAnatolia’nın dünyanın sayılı ralli yarışlarından bir tanesi olduğunu belirterek, “Maraton ralli olarak tabir ettiğimiz 7 günlük, 2 bin ile 3 bin kilometre arasında değişen bir yarış. Buna motosikletler, otomobiller, kamyonlar, her türlü arazi aracının yarışabildiği yarış organize ediyoruz. Bu sene 14.’sünü organize ediyoruz” dedi. Etkinliğe dünyanın pek çok ülkesinden yarışmacıların katıldığını da vurgulayan Büyükpınar, “Yarışmayı her sene farklı bir parkur ve farklı bir temayla organize ediyoruz. Bu sene de transAnatolia’yı Mersin’den başlatmak istedik. Bu konuda da Mersin Valiliği ve Mersin Büyükşehir Belediyesi bizlere çok büyük bir destek verdi. Bu güzel şehrimizi yabancılara tanıtmak için bir fırsatımız oldu. Mersin güzel bir liman şehri. Bizim için çok avantajlı. Yabancı sporcuların hepsi Avrupa’dan eşyalı bütün araçlarını gemiyle Mersin’e hızlıca getirebildiler. Burada da yarışın ilk startını verdik” ifadelerini kullandı.

Yarışmacıları 7 gün boyunca uzun ve zorlu bir sürecin beklediğini aktaran Büyükpınar, bitişin Van’da yapılacağını aktararak, “Yarışmacılarımızın çok heyecanlılar. Çok zor ve stratejik bir yarış. Yarışmacıların hem süratli hem de kaybolmamaları lazım. Günde 350 kilometre arazide motor veya otomobil üstünde yol yapacaklar. Bunu da zamana karşı yarışarak yapacaklar. Profesyonel yarışçılar var, fabrika takımları var. Bu işi çok keyifle dünyaya duyuruyorlar.  Bizim de amacımız Türkiye’nin güzelliklerini her sene farklı bir rotada farklı bir tema ile dünyaya duyurmak. Türkiye’yi tanıtmak açıkçası. Ben hep Mersin’den Van’a karayoluyla giden çok azdır ama bizim yolumuz üstünden gidecek kimse olmamıştır bugüne kadar diyorum. Dağlardan tepelerden 7 günde Van’da buluşmayı bekliyoruz” dedi.

Sporcular, 7 gün boyunca uzun ve zorlu bir parkuru tamamlamaya çalışacak

Samsun’dan yarışmak için Mersin’e gelen sporcu Ahmet Askar, “Ben TransAnatolia ile 2017’de tanıştım. Geçen yıl Samsun’da start alındı. Orada da yarışmayı çok heyecanla takip ettik. Bu sene de yarışmacı olarak B3 kategorisinde ralli etabında yarışacağım. Çok heyecanlıyım. İlk defa böyle tecrübem olacak. TranAnatoli’nın bu organizasyonu müthiş zaten. Bir yıldır bugünü bekliyordum. Artık o gün geldi çattı” diyerek duygularını ifade etti.

Yarışmaya Antalya’dan katılan Erhan Sertkaya da, “Bu sene benim 2. Yarışım olacak. En son 2021’de yarışmıştım. Oldukça uzun ve zorlu bir etap. Mersin’de başlayıp Van’da bitireceğiz. 7 gün boyunca büyük bir macera bizi bekliyor. Dünyadaki en zor yarışlardan bir tanesi diyebilirim. Ülkemizde böyle organizasyonların olması çok iyi. Ülkenin tanıtımı için sportif faaliyetleri her zaman istiyor ve destekliyoruz” diye konuştu.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster