Ana Sayfa Gündem, Son Dakika, Tarsus, Yaşam 11 Eylül 2024 18 Görüntüleme

12 Eylül’de Merkez Üssü Tarsus Olan, 7 Büyüklüğünde Deprem Tatbikatı Yapılacak

Tarsus ve çevresi, 12 Eylül’de dev bir tatbikata ev sahipliği yapacak!
Türkiye Afetle Mücadele Planı (TAMP) kapsamında, Ecemiş fay hattında merkez üssü Tarsus olan ve 7 büyüklüğünde bir depremi canlandıran dev bir senaryo hazırlanıyor.
Tarsus Başta olmak üzere, Mersin, Niğde, Adana ve Konya’yı etkileyen bu senaryo doğrultusunda, Antalya, Kayseri, Çorum, Sakarya, Ankara ve Eskişehir’den destek ekiplerinin tatbikata katılması planlanıyor.
Tarsus ve Çevresi Tatbikata Hazırlanıyor. Tatbikat, Mersin, Niğde, Adana ve Konya illerinde eş zamanlı olarak gerçekleştirilecek. 24 saat sürecek bu dev organizasyon, Mersin genelinde seviye 3 olarak planlandı.
Tarsus, Akdeniz, Toroslar, Yenişehir, Mezitli ve Çamlıyayla ilçelerinde gerçekleşecek olan saha tatbikatında, İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu üyeleri, ilgili kaymakamlıklar, kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşları görev alacak. AFAD gönüllüleri de bu kapsamda sahada yerini alacak.
16 Temmuz 2024 tarihli, Tatbikatın ilk Toplantısında Konuşan Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan : afetlere hazırlıklı olmanın hayati önem taşıdığını, bu bağlamda tatbikatların, ilgili kurumların her daim hazırlıklı olmaları ve gerekli çalışmaları etkin bir şekilde yerine getirmesi açışından önemli bir imkan olduğunu, bu hazırlık sürecinin yakın işbirliği ve koordinasyon içinde en iyi şekilde değerlendirilmesi gerektiğini belirtti, TAMP kapsamındaki bütün kurum ve kuruluşların konunun önemine binaen azami hassasiyetle üzerine düşen görev ve sorumlulukları yerine getireceğine inandığını ifade etti.
Bizde Akkoza Medya yazı ailesi olarak, tatbikatının öneminin farkında olarak, süreci takip ederek siz değerli okurlarımıza Medya olarak üstümüze düşen sorumluluğu yerine getirmeyi planlıyoruz.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster